De ontwikkelaar geeft twee redenen: ten eerste om de concurrentie van andere titels die in november uitkomen tegen te gaan. Project Cars zou oorspronkelijk in november uitkomen. Daarnaast wil Slightly Mad Studios de game nog verder perfectioneren.

Oorspronkelijk bericht: Project Cars wordt mogelijk uitgesteld naar maart 2015. Dat schrijft PCGamesHardware.de op basis van twee posts op het officiële forum en Reddit.

De forumpost is alleen toegankelijk voor mensen die het spel mede gefinancierd hebben. Op reddit zette gebruiker 'pCARSbadnews' dat er "morgen slecht nieuws over Project Cars komt". In een reactie zegt een andere gebruiker dat de game uitgesteld is naar maart volgend jaar.

De Wii U-versie van Project Cars werd al uitgesteld naar volgend jaar, zonder een definitieve nieuwe releasedatum te krijgen. Klopt het gerucht, dan zou het betekenen dat ook de pc-, PlayStation 4- en Xbox One-versies zijn uitgesteld.

Oorpronkelijk zou de game in november uitkomen. Rond deze tijd komen ook al games als Call of Duty: Advanced Warfare en Assassin's Creed Unity uit. Wellicht is uitgever Bandai Namco bang dat Project Cars door deze titels in een te drukke periode op de markt komt.