Update: Het PlayStation Network is weer beschikbaar in Nederland. Bij het inloggen voor het PlayStation Network worden spelers automatisch gevraagd een nieuw wachtwoord in te voeren. Na inloggen kan er weer online gespeeld worden tegen anderen en is het mogelijk om Trophies die verzameld zijn gedurende de offline periode te synchroniseren met het online PSN-profiel.  De PlayStation Store is nog niet beschikbaar.

Originele bericht: Hirai meldt dat een deel van de online service, waaronder online gaming, vriendenlijsten en PlayStation Home op dit moment weer online worden gezet in de meeste landen. Enkele andere diensten, waaronder de PlayStation Store, laten nog iets langer op zich wachten.

Het eerste wat consumenten moeten doen is de nieuwe firmware 3.61 installeren, meldt Hirai. Deze stelt consumenten verplicht om het wachtwoord van hun account te veranderen, alvorens ze gebruik kunnen maken van het PSN. Sony heeft ervoor gezorgd dat het alleen mogelijk is het wachtwoord aan te passen, als het account al actief was op de desbetreffende PlayStation 3.

Indien er op de PlayStation 3 geen content staat die gedownload is het met PSN-account in kwestie, wordt er een e-mail gestuurd naar het emailadres waarop het account geregistreerd staat. Dit om misbruik van gestolen wachtwoorden te voorkomen.

Welcome back

In zijn video stelt Hirai dat ieder bedrijf gehackt kan worden en dat Sony alle mogelijke maatregelen neemt om deze kans te minimaliseren. Tevens biedt Sony iedereen waar mogelijk een identiteitsverzekering aan, om identiteitsdiefstal te voorkomen.

Ter compensatie biedt Sony iedereen bovendien een Welcome Back-pakket aan, bestaande PlayStationPlus-abonnement van een maand en twee gratis games voor de PlayStation 3 en Portable. De games waaruit de consument kan kiezen verschillen per regio en worden binnenkort bekend gemaakt.