Update na release The Quiet Man voegt geluid toe in game over doofheid | Gamer.nl

Update na release The Quiet Man voegt geluid toe in game over doofheid | Gamer.nl

Ontwikkelaar Square Enix heeft bekendgemaakt een week na de release van The Quiet Man een update uit te brengen waarbij geluid en ondertiteling wordt toegevoegd bij een tweede playthrough. De optionele modus werd onthuld tijdens een Japanse livestream.

In The Quiet Man vertelt het verhaal van de dove protagonist Dane. Dane moet in een duistere stad op zoek gaan naar een ontvoerde 'songstre '. Volgens de beschrijving van de game op Steam is één van de belangrijke features dat spelers de game ervaren op dezelfde manier als Dane het ervaart. In dit geval betekent dat de game zonder geluid is. Nu is aangekondigd dat er na de release een update uitgebracht wordt waarin geluid en spraak wordt toegevoegd.

The Quiet Man

Deze optionele modus wordt volgens de Japanse stream een week na de release van de game uitgebracht. De Steam-pagina van de game geeft ook aan dat de eerste playthrough bijna geen geluid en ondertiteling bevat, waardoor spelers een eigen interpretatie moeten geven aan het verhaal. De tweede playthrough is bedoeld om de 'waarheid' van het verhaal te onthullen in de vorm van het introduceren van de volledige dialogen.

Met het later toevoegen van het geluid wordt meer diepgang geboden aan de inhoud van de game. Spelers kunnen de game op dezelfde manier ervaren als hoe de protagonist het ervaart. Het later toevoegen van deze belangrijke feature kan bij spelers verschillende reacties veroorzaken. Zo kunnen spelers gemotiveerd zijn om de game opnieuw te spelen zodra de update is uitgebracht om achter het ware verhaal te komen. Echter kan het ook spelers demotiveren als ze hun eigen interpretatie in stand willen houden.

The Quiet Man verschijnt op 1 november op pc en PS4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou