Nieuws
The Quiet Man

Update na release The Quiet Man voegt geluid toe in game over doofheid

Game krijgt New Game Plus-achtige modus die de waarheid onthult

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Ontwikkelaar Square Enix heeft bekendgemaakt een week na de release van The Quiet Man een update uit te brengen waarbij geluid en ondertiteling wordt toegevoegd bij een tweede playthrough. De optionele modus werd onthuld tijdens een Japanse livestream.

In The Quiet Man vertelt het verhaal van de dove protagonist Dane. Dane moet in een duistere stad op zoek gaan naar een ontvoerde 'songstress'. Volgens de beschrijving van de game op Steam is één van de belangrijke features dat spelers de game ervaren op dezelfde manier als Dane het ervaart. In dit geval betekent dat de game zonder geluid is. Nu is aangekondigd dat er na de release een update uitgebracht wordt waarin geluid en spraak wordt toegevoegd.

The Quiet Man

Deze optionele modus wordt volgens de Japanse stream een week na de release van de game uitgebracht. De Steam-pagina van de game geeft ook aan dat de eerste playthrough bijna geen geluid en ondertiteling bevat, waardoor spelers een eigen interpretatie moeten geven aan het verhaal. De tweede playthrough is bedoeld om de 'waarheid' van het verhaal te onthullen in de vorm van het introduceren van de volledige dialogen.

Met het later toevoegen van het geluid wordt meer diepgang geboden aan de inhoud van de game. Spelers kunnen de game op dezelfde manier ervaren als hoe de protagonist het ervaart. Het later toevoegen van deze belangrijke feature kan bij spelers verschillende reacties veroorzaken. Zo kunnen spelers gemotiveerd zijn om de game opnieuw te spelen zodra de update is uitgebracht om achter het ware verhaal te komen. Echter kan het ook spelers demotiveren als ze hun eigen interpretatie in stand willen houden.

The Quiet Man verschijnt op 1 november op pc en PS4.

Dit artikel delen:

Lees meer

PUBG brengt teaser uit in aanloop naar Halloween Nieuwe Mega Sg speelt oude Sega-games af op moderne tv's
1

Reacties op: Update na release The Quiet Man voegt geluid toe in game over doofheid

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • jeroen_loeffen

    • 18 oktober 2018 09:15
    Nu nog een hardhorende versie waarbij je niet moet vergeten de batterijtjes voor je gehoorapparaten mee te nemen, achtergrondgeluid dat stemgeluid overstemt, windruis, fluittonen en mompelende NPC's waarbij je na iedere zin "Wat zegt u?" kunt roepen in de hoop dat ze daarna iets duidelijker praten….

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.