Hierdoor verliezen een nog onbekend aantal werknemers hun baan. Het is niet duidelijk vanaf wanneer de herstructurering plaatsvindt, maar dit zal ten vroegst op 1 april 2014 gebeuren. Dit betekent dat marketing voor EA-games in de Nederlandse en Belgische markt niet langer door een Nederlands kantoor van de uitgever uitgevoerd wordt. Vanuit het Franse EA-kantoor in Lyon zullen lokale reclamebureaus in de toekomst worden aangestuurd voor de marketing. De aslesactiviteiten blijven wel uitgevoerd worden vanuit Nederland.

Vanuit de Nederlandse game-industrie heeft Gamer.nl vernomen dat meerdere grotere titels van het najaar 2013 onder verwachting hebben gepresteerd, onder meer door het grote verkoopsucces van Grand Theft Auto V. Bij deze titels zijn ook onder meer FIFA 14 en Battlefield 4 genoemd door verschillende bronnen. De sluiting kan een mogelijk gevolg zijn van deze slechte prestaties.

Update: Dit bericht is geüpdatet met de update dat het hier slechts het marketingteam betreft van EA Nederland. Salesactiviteiten zullen worden blijven uitgevoerd vanuit het Nederlandse kantoor.