Onlangs kondigde EA vol trots diens EA Gamecape aan. De Gamescape moest meer dan een LAN worden, het zou meer op een groot event waar gegamed en games geshowd worden lijken. Naast games kondigde men namelijk ook artiesten als Junkie XL aan voor de 'show'.

Vandaag is er echter op de officiële EA Gamescape site te lezen dat het event uitgesteld is naar 27 en 28 maart, tot argwaan van veel gamers. Op de show zouden namelijk niet alle nieuwe games van EA geshowd worden, maar ook de finales van de C&C: Generals, Medal of Honor en Battlefield 1942 toernooien gehouden worden. Als prijzengeld voor deze toernooien stond een bedrag van 2500 dollar.

Het event had hiermee een internationaal karakter gekregen; ook mensen uit het buitenland hadden zich voor de wedstrijd aangemeld. Nu de LAN uitgesteld is blijven deze gamers zitten met vliegtickects, hotelreserveringen en vrij genomen dagen.

Als reden voor het uitstel van de LAN geeft men het feit dat het organisatorisch nog niet allemaal 100% in orde was. Geruchten doen echter de ronde dat EA zich teruggetrokken heeft als sponsor van het event, waardoor men naast de nodige mankracht ook een buidel met geld misloopt. We houden je op de hoogte.

UPDATE:

Na contact te hebben gehad met EA blijkt dat EA zich helemaal niet heeft terug getrokken als sponsor voor het evenement. Vooralsnog heeft EA alleen maar een rol gehad als sponsor en is niet organisatorisch betrokken bij de Gamescape. De organisatie achter Gamescape, heeft zelf besloten om het event uit te stellen. Welke redenen hier voor zijn is nog niet geheel duidelijk.

Wat wel duidelijk is, is het feit dat als er eventuele schadevergoedingen worden gegeven, deze ten alle tijden via Gamescape zullen verlopen en niet via EA.

EA vind het zelf gigantisch vervelend, maar heeft als sponsor zelf geen inbreng in de datum van het event. Of EA nog sponsor blijft van de Gamescape moet nog blijken uit de verdere besprekingen tussen EA en Gamescape. EA heeft in ieder geval laten weten dat ze daar wel voor open staan.

Met dank aan Starfighter voor het melden van dit nieuws.