Spelers moeten in de Community-missie in totaal 2 miljard punten verzamelen in de Rush-modus van Battlefield 4. Dit doel moet behaald zijn voor 24 januari 08:59 om de Heist-modus in Hardline vrij te spelen. Dice geeft niet aan wat de Heist-modus precies inhoudt, maar gezien het politie-en-criminelen-thema van Battlefield: Hardline gaat het waarschijnlijk om een bankoverval.

Update: Een van de gamemodi van Battlefield: Hardline heet Crosshair, meldt IGN. In het politie-team is één speler de VIP die moet zien te ontsnappen, er zijn twee zogeheten 'extraction points' waar de VIP moet zien te komen. De rest van het politie-team moet deze VIP escorteren, terwijl de criminelen juist op de VIP jagen. In Crosshair zitten spelers in teams van vijf personen. Er zijn geen voertuigen in Crosshair, de rondes duren drie minuten.

Battlefield: Hardline komt op 20 maart uit en tot die tijd geeft Dice iedere woensdag content uit in Battlefield 4, waaronder Gold Battlepacks, community-missies en wallpapers. De bèta van Battlefield Hardline bevat naast de Heist-modus de modi Conquest en Hotwire en twee verschillende maps. Het is nog niet bekend wanneer de bèta van start gaat.