Update: patch 5 is al uit op de PlayStation 4 en Xbox One, Ubisoft tweet dat de patch voor pc is uitgesteld. Deze had eigenlijk 19 februari uit moeten komen. De uitgever komt binnenkort met meer nieuws.

Oorspronkelijk bericht: Voorheen waren sommige kistjes verspreid over Parijs alleen te openen wanneer spelers de Assassin's Creed: Unity-app hadden. Deze was beschikbaar voor iOS, Android, Windows Phone en als Windows Store-app.

De app biedt spelers een interactieve driedimensionale kaart van Parijs, puzzels om op te lossen en de mogelijkheid om Assassins te rekruteren en op missies te sturen. Door minigames in de app te spelen, konden spelers kistjes in Assassin's Creed: Unity vrijspelen met onder andere geld en uitrusting.

Ubisoft laat ook weten dat de Assassin's Creed Initiates-website ook niet meer nodig is om specifieke kistjes te openen. Op deze website moesten spelers een account en een personage aanmaken. De site synchoniseert met de progressie van spelers en op basis daarvan ontgrendelde de game speciale kisten die anders niet te openen waren.