Update: Volgens Amazon zijn er vanaf volgende maand al duizenden games beschikbaar voor Amazon FireTV, onder meer van uitgevers als Electronic Arts, Gameloft, Disney, Ubisoft en 2K Games. De settopbox zou geen directe concurrent moeten worden voor spelcomputers van bijvoorbeeld Microsoft en Sony, maar meer een alternatief voor wie geen console heeft.

De games draaien binnen een Android-omgeving en kunnen gespeeld worden via de afstandsbediening voor FireTV, via een app voor smartphones of via de Fire-gamecontroller. Het ontwerp hiervan komt overeen met de eerder uitgelekte foto. De controller wordt los voor 39,99 dollar verkocht. Als voorbeeld van de gamingmogelijkheden van Amazon FireTV werd Minecraft getoond. De spellen voor het apparaat zouden gemiddeld 1,85 dollar kosten en kunnen aangeschaft worden via virtuele Amazon-munten. Ook staat er een aanbod van ruim 1000 free-to-play-games gepland.

Verder maakt Amazon Game Studio zijn eigen games voor het apparaat, waarvan Sev Zero de eerste is die getoond werd. Het gaat om een third-person shooter. Het bedrijf nam eerder dit jaar al Killer Instinct-ontwikkelaar Double Helix over en liet toen al blijken dat het eigen games wilde gaan ontwikkelen.

Fire TV kost 99 dollar en is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Over een release is Nederland is vooralsnog niets bekendgemaakt.

Oorspronkelijk bericht: Verdere details over de gamingfunctionaliteiten van Amazon FireTV ontbreken vooralsnog, maar volgen mogelijk later in de presentatie. 

De settopbox wordt uitgerust met een quad core-processor en heeft 2 gigabyte aan werkgeheugen. Daarmee zou het apparaat drie keer sneller zijn dan concurrerende settopboxes zoals Apple TV en Roku. Een van de voordelen is volgens Amazon dat FireTV geen gesloten ecosysteem heeft en dus meerdere services aanwendt voor zijn videoaanbod, zoals Netflix, Hulu, YouTube, Vimeo en Amazons eigen televisie- en filmaanbod.

Ook zou de zoekfunctie superieur zijn ten opzichte van concurrerende settopboxes. Zo kan er via de microfoon op de afstandsbediening via stemherkenning gezocht worden op acteurs, films en genres.

Tot nu toe werd Amazon FireTV enkel gepresenteerd met een kleine, rechthoekige afstandsbediening, maar eerder lekte al wel een Amazon-controller uit. Volgens de laatste geruchten kan het apparaat pc- en Mac-games streamen