Nieuws
Fortnite

Unreal Editor komt op 22 maart naar Fortnite

Pc-gamers kunnen straks zelf hun eigen gamecontent in Fortnite maken

Geschreven door Michel Musters op
De langverwachte Unreal Editor is vanaf 22 maart beschikbaar in de pc-versie van Fortnite.

Dat werd via de Epic Games Store aangekondigd. De engine moet spelers in staat stellen om zelf "gamecontent van hoge kwaliteit te maken", aldus Epic Games. Op die manier "hoeven mensen niets met ons van doen te hebben - het is voor iedereen beschikbaar". Het is uiteindelijk de bedoeling dat spelers de keuze hebben uit talloze door spelers gemaakte content.

Fortnite heeft al jaren een Creative-modus, waarin spelers zelf maps en modi kunnen combineren met vooraf ontwikkelde modellen en keuze uit bepaalde opties. De Unreal Editor moet dit echter naar een nieuw niveau tillen, aangezien met ook zelfgemaakte assets, animatie en audio kan toevoegen, alsmede geavanceerde VFX-effecten. Er kan zelfs direct met Epics codeertaal Verse geprogrammeerd worden.

Op 22 maart zendt Epic Games tijdens de Game Developers Conference een State of Unreal-livestream uit, die hieronder valt te bekijken. Verwacht wordt dat het bedrijf daarin uitgebreid ingaat op de later die dag uit te komen Unreal Editor.

Dit artikel delen:

Lees meer

Far Cry 5 draait nu in 60 fps op moderne consoles Vooralsnog geen plannen voor PlayStation-versie van Valheim
1

Reacties op: Unreal Editor komt op 22 maart naar Fortnite

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Rickert0_o

  • 17 maart 2023 10:53
  Cool! Neem aan dat dit wel enige restricties heeft gezien de competitive nature van de game.

  p.s. ik merk dat de state managment van gamer.nl niet direct synchroniseert op alle pages. Bijvoorbeeld de post count is niet gelijk geupdate op de homepage. Opzich geen big deal. Ik gok dat het mogelijk komt door de caching systeem? Het duurt ongeveer een minuut heb ik het idee. Lijkt me geen big deal, maar denk benoem het maar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.