Op de controller zitten tien knoppen, twee bumpers en twee triggers. De controller kan worden gebruikt om games aan te sturen op verscheidene apparaten. Op de Kickstarter-pagina wordt aangegeven dat de Drone moet werken met Ouya, telefoons, de Surface-tablet, Kindle Fire, Chromebooks, tablets en pc. De controller werkt echter niet met iOS 7, maar is wel te verbinden en te gebruiken via iCade.

De controller moet meer dan 17 uur meegaan als ermee gespeeld wordt en het duurt ongeveer 4 uur om de controller op te laden. Op moment van schrijven zijn er nog 29 dagen over in het project en is bijna 13 duizend dollar opgehaald.

Vorig jaar

Vorig jaar had Evolution Controllers een vergelijkbaar Kickstarter-project opgezet waarbij ze een vorige versie van de huidige controller aanboden. Toenterijd werd er gevraagd om een totaalbedrag van 60.000 dollar voor de zogenaamde Smart Controller, dat niet gehaald werd. Toentertijd verscheen er ook een kloonproject van de Smart Controller, dat van Kickstarter werd gehaald.