Ontwikkelaar Outerlight heeft vandaag The Ship onthuld. Dit is een unieke multiplayergame die ooit begon als modificatie voor Half-Life. Het spel is inmiddels overgezet naar de Source Engine en zal in de zomer van dit jaar via Steam en in de winkels verschijnen. Uitgever Mindscape zal het spel op 15 september in de Europese winkels bezorgen.

The Ship speelt zich af, zoals de naam al doet vermoeden, op een schip. Dit luxe cruiseschip uit de jaren 20 wordt bevolkt door tientallen spelers tegelijk, die elk op een The Sims-achtige manier in hun eigen behoeftes moeten voorzien.

Maar dat is niet hun enige doel, want waar het voornamelijk om draait is de Quarry, één van de andere personen aan boord die je moet zien te vermoorden. Deze moord dien je echter buiten het zicht van de vele beveiligingscamera's aan boord te plegen. Zelf word je echter ook opgejaagd door één van de andere mensen aan boord, dus je zult goed om je heen moeten kijken of je niet gevolgd wordt. Meer informatie over The Ship vind je op de officiële website.