Volgens Gematsu krijgt Nathan Drake hulp in de vorm van zijn voorheen vermiste broer Sam. Game Informer vergelijkt Sams kunstmatige intelligentie met die van Ellie uit The Last of Us, die daar ook de partnerrol vervulde. Spelers zullen op sommige momenten samen moeten werken met Sam om verder te komen.

Verder laat Naughty Dog weten dat de PlayStation 4-game een multiplayermodus bevat, al vertelt de ontwikkelaar verder niet hoe de multiplayer er precies uit gaat zien. De Uncharted-reeks bevat al multiplayermodi sinds Uncharted 2.

Het artikel in Game Informer spreekt volgens Gematsu ook over enkele andere details van de game: Nathan Drake krijgt naast het touw en de piton waarmee hij steile bergwanden beklimt nog meer gereedschappen waar hij ook puzzels mee op moet lossen. Bovendien krijgen spelers meer wegen om levels te doorkruisen.

Uncharted 4 speelt zich drie jaar na Uncharted 3 af. Schattenjager Nathan Drake woont samen met Elena, maar wanneer zijn vermiste broer Sam opduikt pakt Drake zijn oude baan weer op. Samen met Sam reist hij af naar Libertalia, een mythische kolonie op Madagaskar die naar verluidt door piraten is gesticht. De game moet dit jaar uitkomen.