Onlangs werd The Elder Scrolls IV: Oblivion van Xbox 360 launchtitel uitgesteld naar een release in 2006, hoogstwaarschijnlijk in maart. De reden die ten tijde van het uitstel gegeven werd, was dat ontwikkelaar Bethesda meer tijd nodig had om de game naar het gewenste bugvrije niveau te tillen. Een logische verklaring, zeker gezien de enorme speelwereld die de veelbelovende RPG bevat.

De Spaanse website Players4Players benadert het uitstel echter vanaf een ander perspectief. Een bron binnen Bethesda heeft aangegeven dat Oblivion uitgesteld is omdat de ontwikkelaar pas op het laatste moment met de ware kracht van de Xbox 360 kennismaakte. De laatste, volledige developer kits die Besthesda ontvangen heeft, boden een krachtigere benadering van de Xbox 360, waarna men besloten heeft de extra kracht te gaan gebruiken om het spel voornamelijk nog mooier te maken. De PC versie wordt volgens de website op hetzelfde niveau meegetrokken.

Een mooie complottheorie die Besthesda in een wat beter daglicht zet. Slimme PR of prachtige werkelijkheid, wie zal het zeggen.