American McGee heeft aan IGN verteld dat hij voorlopig de moed heeft laten zakken om zijn ambiteuze spel American McGee's Oz, een ietwat geschifte versie van het bekende The Wizzard of Oz verhaal, aan een uitgever te verpachten. Nadat Atari het spel van de hand deed, heeft hij geen uitgever enthousiast weten te maken voor het project.

Uitgevers lijken de laatste tijd steeks vaker terug te schrikken van nieuwe, originele spellen die niet op een bepaalde franchise gebaseerd zijn en niet in een hokje zijn te stoppen. American McGee's Oz beloofde nochtans erg origineel te worden en zou de speler de wereld van Oz vrij laten verkennen met Zelda-achtige gameplay.

American McGee heeft om deze reden onlangs de rechten op Oz aan Jerry Bruckheimer / Disney verkocht in de hoop dat hij, wanneer er ook een bijbehorende film is, de uitgevers wel enthausiast kan maken over het spel. Wel dient het filmproject nog groen licht te krijgen van de productiemaatschappij. Hopelijk gaat dit ook gebeuren, in de filmindustrie schrikt men in ieder geval minder hard terug van originele projecten dan bij games het geval is.

Hopelijk zullen uitgevers zich snel realiseren dat gamers helemaal niet zitten te wachten op eindeloze reeksen sequels en op film gebaseerde games, maar dat ze ook graag originele producties spelen. Of is dat eigenlijk wel zo? Want het gemiddelde verlanglijstje van de meeste gamers staat vol met nieuwe Grand Theft Auto's, Half Life's en Doom's. We wensen American McGee in ieder geval veel succes met het zoeken van een uitgever, want Alice smaakte zeker naar meer!