Nieuws

Uitgevers en ontwikkelaars geven mening over Nintendo Switch

O.a. Ubisoft, Microsoft, Gearbox, Telltale en Bethesda

Geschreven door Michel Musters op

Diverse uitgevers en ontwikkelaars hebben hun mening gegeven over de nieuwe console van Nintendo, de Switch.

Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, is enthousiast: "Met de unieke mogelijkheden en design van Nintendo Switch kan het bedrijf opnieuw herdefiniëren hoe we games spelen. De Switch is toegankelijk en pakt de groeiende trends van ervaringen delen en overal kunnen spelen goed op. Ubisoft en Nintendo hebben een langlopende samenwerking en we werken aan een aantal games voor het platform, waaronder Just Dance 2017."


Bethesda laat weten blij te zijn samen te kunnen werken met Nintendo aan de onthullingsvideo en maakt later specifieke details bekend over mogelijke games. In de onthullingsvideo werd getoond hoe The Elder Scrolls 5: Skyrim op de Switch draaide. "Het is geweldig om het enthousiasme rondom het nieuwe apparaat te zien", laat een woordvoerder van EA weten. "We zullen ook de Switch ondersteunen en kijken er naar uit binnenkort plannen voor games aan te kondigen", aldus Sega.

Ook Epic is enthousiast: "We vinden het geweldig om met Nintendo samen te werken om Unreal Engine 4-ontwikkelaars te helpen hun games naar de Switch te brengen." 2K Games laat ook weten dat ze het op prijs stelden om mee te werken aan de onthullingstrailer. Er was een NBA 2K-game van de uitgever te zien. "We maken later meer details bekend." Telltale geeft ook aan enthousiast te zijn en wil uiteindelijk ook hun games naar de Switch brengen.

Sommige ontwikkelaars brengen wat nuance aan bij hun mening, bijvoorbeeld Randy Pitchford van Borderlands-ontwikkelaar Gearbox Software: "De tijd zal het leren. Ik hou van Nintendo en ik hou van Switch, maar het is nooit makkelijk geweest voor uitgevers." Daarmee doelt Pitchford op het feit dat games van andere uitgevers buiten Nintendo niet altijd even goed verkopen op Nintendo-platforms.

Phil Spencer van Microsoft Xbox liet tevens van zich horen op Twitter. "Ik ben altijd onder de indruk hoe Nintendo een gewaagde visie weet uit te drukken en een product weet te bouwen die aan die visie voldoet. Innovatie is voor ons allen de beste manier om ons op de lange termijn te differentiëren. Niet advertenties maar ware innovatie is essentieel."

Bron: IGN

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo Switch: Alles wat je moet weten ESL brengt toernooien naar PlayStation 4
2

Reacties op: Uitgevers en ontwikkelaars geven mening over Nintendo Switch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 21 oktober 2016 20:10
  Klinkt meer als slijm/zakelijke reacties dan echt gemeende reacties..

  En sorry hoor, maar ik vindt er weinig innovatiefs aan, een vergelijkbare Chinese tablet was vorig jaar al gepresenteerd (en dat dus ruim voordat Nitendo iets er over had laten lekken)..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Excalibur82

  • 21 oktober 2016 20:48
  Het is zo innovatief dat je er Zelda (die voor de Wii-U bedoeld was), een basketbalspel en Just Dance 2017 op kan spelen. Het innovatieve blijkt wat dat betreft nog niet uit de voorbeelden.

  Het positieve aan de Switch vind ik vooralsnog dat je AAA spellen kan spelen op een tablet. Dat is handig maar niet echt baanbrekend wat mij betreft. Ik zie niet echt in hoe dit zal leiden tot andere type games en ja, dan koop je zo'n console toch weer voor de Nintendo games!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.