De Canadese uitgever Strategy First, zoals de naam al doet vermoeden vooral bekend van strategische titels, verkeert in financiële problemen. Men heeft op 18 augustus failliesementprotectie volgens Chapter 11 aangevraagd, omdat men niet meer aan financiële verplichten kon voldoen en enige tijd nodig had, om orde op zaken te stellen.

Strategy First werd opgericht in 1988 maar maakte vooral een grote groei door in 2001, toen men vrij onverwacht groot financiëel succes boekte. Vervolgens breidde de uitgever uit met onder andere een eigen ontwikkelstudio en groeide men tot zo'n 100 werknemers.

Het tij keerder echter en inmiddels is men alweer terug naar 16 werknemers, enkel het uitgeefgedeelte staat nog overeind, en heeft men een aantal grote schulden. Naast de $4 miljoen die men investeerders schuldig is, is men ook $1.7 miljoen verschuldigd aan gameontwikkelaars, in onbetaalde royalties.

Strategy First heeft echter goede hoop er weer bovenop te komen en men zou volgens de planning, eind dit jaar weer winst moeten maken om schulden af te kunnen lossen. Het bedrijf heeft even stil gelegen maar nu alles weer op orde is, zou de uitgever binnenkort weer aan de slag moeten gaan, met een aantal nieuwe releases, waaronder Vendetta Online en een aanvulling voor Galactic Civilizations, en een nieuw aan te kondigen titel.

Strategy First werd onder andere bekend van titels als Disciples, Hearts of Iron, Kohan en Jagged Alliance. Strategy First opereerde alleen in de Verenigde Staten en Canada, maar zorgde er indirect wel voor dat games in Europa ook het levenslicht konden zien.