Volgens Genius hebben Activision en 7Studios, de voormalige ontwikkelaar van Scratch: The Ultimate DJ, zich schuldig gemaakt aan contractbreuk, inmenging in contracten en verduistering van zakelijke geheimen om zo 7Studios in te lijven bij Activision. Bovendien zouden beiden bedrijven informatie en een gedeelte van de code van Scratch: The Ultimate DJ achterhouden. Dit zouden ze gedaan hebben om de release van de game uit te stellen en om waardevolle informatie te bemachtigen.

Overname

De aanklacht is een gevolg van de overname van 7Studios door Activision. Toentertijd probeerde Activision de game over te nemen van Genius, maar kreeg nul op het rekest. De uitgever speelde op dat moment al met het idee om DJ Hero te maken en wilde maar al te graag van de expertise van 7Studios gebruik maken.

Toen de acquisitie van de software niet door ging, heeft Activision, schijnbaar achter de rug van Genius om, 7Studios opgekocht. En nu beweert Genius dus dat Activision en 7Studios moedwillig delen van Scracth: The Ultimate DJ achterhouden om zo een releasedatum, die ruim voor de releasedatum van DJ Hero zou liggen, uit te stellen. Voor een volledig overzicht van de aanklacht kun je hier kijken.

Scratch: The Ultimate DJ