Uitgever New Tales bestaat uit voormalige Activision Blizzard-mensen

Uitgever New Tales bestaat uit voormalige Activision Blizzard-mensen

Voormalige werknemers van Activision Blizzards Europese afdeling zijn een eigen uitgever gestart in de vorm van New Tales.

De in Parijs gesitueerde uitgever wordt geleid door chief executive officer Cédric Maréchal, die voorheen de senior vicepresident van Activision Blizzard International was. Andere mensen die van de uitgever komen en nu bij New Tales werkzaam zijn, zijn onder andere de voormalige vp van internationale zaken Benoit Dufour en voormalige directors EMEA bij Blizzard Delphine Le Corre en Emmanuel Obert.

De uitgever is deels opgericht omdat Activision Blizzard in 2020 diens kantoor in Versailles, Frankrijk sloot. Dat kantoor was vooral verantwoordelijk voor Europese marketing en vertaling van Activision Blizzard-games.

New Tales laat weten dat het van plan is om diverse games van andere ontwikkelaars uit te geven. Ook heeft het bedrijf eigen, interne ontwikkelstudio's opgericht waarmee het unieke IP's gaat maken. Er zijn dan ook voormalige ontwikkelaars van Activision Blizzard en LucasArts in dienst. De officiële website is hier te bezoeken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Gok dat iedereen die er ooit gewerkt heeft naar zal verwijzen omdat het helpt met je naamsbekendheid. Deze game is gemaakt door makers van bekende game X helpt nou eenmaal de interesse te wekken bij het publiek.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Leuk dat deze ex-medewerkers hun eigen toko opzetten. Echter, wat zegt mij een CEO en een aantal andere kornuiten die verantwoordelijk waren voor marketing en vertalingen naar het Frans? Wat zijn de kwalificaties op het daadwerkelijk ontwikkelen van videogames? Het type mensen die tezamen met de koffiejuffrouw en de afdeling HR nog vermeld worden op (te) lange eind credits, waar je jezelf kunt afvragen wat de daadwerkelijke bijdrage bij de ontwikkeling van een game is.

0

@Ashalar Uitgevers hoeven niet dergelijke kwalificaties te hebben. Ze ontwikkelen immers geen games. Daarom worden er interne ontwikkelstudio's opgericht. Lees: dochterondernemingen. DIE moeten wel de kwalificaties hebben.

0

Aanbevolen voor jou