Ubisofts Rocksmith conflicteert met gelijknamige band | Gamer.nl

Ubisofts Rocksmith conflicteert met gelijknamige band | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In het interview zegt Ford dat de band aanvankelijk aan Ubisoft had voorgesteld om samen te werken. "Kunnen we in plaats van dit uit te vechten in de rechtszaal niet een deal sluiten? Ik bedoel, vanzelfsprekend hebben wij de band en jullie hebben de game. Die twee gaan goed samen", zo luidde zijn idee. Rocksmith was volgens Ford bereid om de game te promoten, als Ubisoft hetzelfde zou doen voor de band. Ook zou de groep een aantal liedjes voor het spel aan hebben willen leveren.

Ubisoft reageerde echter niet op e-mails en pogingen van Ford om telefonisch contact op te nemen, aldus de drummer. Pas toen Rocksmith officieel bezwaar aantekende tegen Ubisofts voornemen om Rocksmith als merknaam te registreren, liet de uitgever schriftelijk van zich horen. De kwestie ligt op dit moment bij Office for Harmonization in the Internal Market, de Europese instantie die zich bezig houdt met merkregistraties. Ford laat weten dat er waarschijnlijk pas eind februari van volgend jaar een uitspraak volgt. Hij zegt echter nog steeds open te staan voor een voorstel van Ubisoft om het op een andere manier op te lo en.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou