Nieuws

Ubisofts educatieve gitaarspel Rocksmith+ komt volgende week uit

Game op abonnementsbasis start 6 september

Geschreven door Marvin Toepoel op
Ubisoft maakt bekend dat Rocksmith+, het spel waarbij spelers een echte gitaar moeten aansluiten, op 6 september uitkomt.

Rocksmith kwam in 2012 uit voor consoles en pc, en een vernieuwde versie verscheen in 2014. Spelers konden via een speciaal meegeleverde kabel hun gitaar aansluiten om zo het instrument te leren bespelen. Tot aan 2020 kreeg het spel dlc in de vorm van nieuwe nummers, die à la Guitar Hero noot voor noot in beeld verschenen, maar dan met een volledige gitaarhals in beeld in plaats van vijf knoppen.

In 2021 maakte Ubisoft bekend dat het spel terug zou keren als Rocksmith+, en de ontwikkelaar maakt vandaag bekend dat de game volgende week uitkomt. Rocksmith+ komt op 6 september uit, exclusief via de Ubisoft Store. Dat betekent dat er geen consoleversie is. Wel komt de game in de herfst uit voor smartphones.

Rocksmith+ betreft een abonnementsdienst, met volgens Ubisoft “de grootste catalogus van officiële muzieknummers die ooit in een muziekleerdienst is aangeboden”. Op 6 september zijn er namelijk 5000 liedjes beschikbaar, en Ubisoft belooft er regelmatig nieuwe nummers aan toe te voegen. In totaal zouden er “miljoenen meer” uit moeten komen door middel van samenwerkingen met muzieklabels als Sony en Universal.

Om de gitaar aan te sluiten op de pc kunnen spelers weer de Real Tone-kabel gebruiken, zoals ook bij de originele game het geval was. Echter kan nu ook gebruikgemaakt worden van een app genaamd Rocksmith+ Connect, waarbij de microfoon van de telefoon het geluid van de gitaar opneemt.

Een abonnement voor Rocksmith+ kost 15 euro per maand, 40 euro per drie maanden of 100 euro voor een jaar. Onderdeel van het abonnement is ook toegang tot een reeks videolessen.

Bron: Ubisoft

Dit artikel delen:

Lees meer

Horizon Forbidden West krijgt Pride-gezichtsverf door nieuwe update BenQ introduceert eerste oled-gamingmonitor: Mobiuz EX480UZ
5

Reacties op: Ubisofts educatieve gitaarspel Rocksmith+ komt volgende week uit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Fr3nzy

  • 31 augustus 2022 19:47
  Ik had Rocksmit destijds gekocht en een electrische gitaar. Erg jammer dat die real tone cable het al na 2 dagen niet meer deed. Daarna nooit meer de gitaar aangeraakt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  NrFive

  • 31 augustus 2022 22:47
  Benieuwd naar de reviews. Momenteel speel/leer ik piano middels Flowkey, wat erg vermakelijk is. Volgende stap is natuurlijk met AR werken en dan krijg je zoiets als PianoVision.

  Hoor graag of dit een manier is om liedjes te leren op gitaar :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 1 september 2022 08:44
  @NrFive Ik zou, zoals ik hieronder omschrijf gewoon kijken naar lessen over techniek en nummers op YouTube.

  De reviews moet ik natuurlijk ook afwachten, maar de prijs lijkt me toch wel hoog, en weer iets op abonnements basis tja: men heeft nog niet genoeg abonnementen denk ik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • airdutchy

  • 1 september 2022 01:04
  @NrFive
  Het speelt lekker en je leert de basis dingen zoals chords, hammers, ghost notes,slides, bends.
  Nummers leren wordt terzijde tijd makkelijker maar ook moeilijker oefening baart kunst.
  Al met al leuk leuke game speel het sinds 2014. Zal wel een real time cable kopen je hoeft niet de originele van Ubisoft te gebruiken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 1 september 2022 08:41
  Ik vind het vrij duur. De originele Rocksmith is mooi te gebruiken met custom gemaakte nummers maar heel eerlijk, YouTube staat vol met goede video's over techniek en hoe je bepaalde nummers kunt spelen.

  Hoe leuk ik Rocksmith ook vind, om een nummer echt goed te leren werkt YouTube voor mij beter.

  De latency van de realtone kabel (bij gebruik van HDMI) is ook niet handig, daar krijg je het spelen niet goed strak mee.

  Misschien scheelt het dat ik al gitaar kon spelen voordat Rocksmith uit kwam, maar zoals gezegd: YouTube (in combinatie met tablatuur sites) is king.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.