Ubisofts educatieve gitaarspel Rocksmith+ komt volgende week uit

Ubisofts educatieve gitaarspel Rocksmith+ komt volgende week uit

Ubisoft maakt bekend dat Rocksmith+, het spel waarbij spelers een echte gitaar moeten aansluiten, op 6 september uitkomt.

Rocksmith kwam in 2012 uit voor consoles en pc, en een vernieuwde versie verscheen in 2014. Spelers konden via een speciaal meegeleverde kabel hun gitaar aansluiten om zo het instrument te leren bespelen. Tot aan 2020 kreeg het spel dlc in de vorm van nieuwe nummers, die à la Guitar Hero noot voor noot in beeld verschenen, maar dan met een volledige gitaarhals in beeld in plaats van vijf knoppen.

In 2021 maakte Ubisoft bekend dat het spel terug zou keren als Rocksmith+, en de ontwikkelaar maakt vandaag bekend dat de game volgende week uitkomt. Rocksmith+ komt op 6 september uit, exclusief via de Ubisoft Store. Dat betekent dat er geen consoleversie is. Wel komt de game in de herfst uit voor smartphones.

Rocksmith+ betreft een abonnementsdienst, met volgens Ubisoft “de grootste catalogus van officiële muzieknummers die ooit in een muziekleerdienst is aangeboden”. Op 6 september zijn er namelijk 5000 liedjes beschikbaar, en Ubisoft belooft er regelmatig nieuwe nummers aan toe te voegen. In totaal zouden er “miljoenen meer” uit moeten komen door middel van samenwerkingen met muzieklabels als Sony en Universal.

Om de gitaar aan te sluiten op de pc kunnen spelers weer de Real Tone-kabel gebruiken, zoals ook bij de originele game het geval was. Echter kan nu ook gebruikgemaakt worden van een app genaamd Rocksmith+ Connect, waarbij de microfoon van de telefoon het geluid van de gitaar opneemt.

Een abonnement voor Rocksmith+ kost 15 euro per maand, 40 euro per drie maanden of 100 euro voor een jaar. Onderdeel van het abonnement is ook toegang tot een reeks videolessen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik had Rocksmit destijds gekocht en een electrische gitaar. Erg jammer dat die real tone cable het al na 2 dagen niet meer deed. Daarna nooit meer de gitaar aangeraakt.

0
test

Benieuwd naar de reviews. Momenteel speel/leer ik piano middels Flowkey, wat erg vermakelijk is. Volgende stap is natuurlijk met AR werken en dan krijg je zoiets als PianoVision. Hoor graag of dit een manier is om liedjes te leren op gitaar :)

0
test

@NrFive Ik zou, zoals ik hieronder omschrijf gewoon kijken naar lessen over techniek en nummers op YouTube. De reviews moet ik natuurlijk ook afwachten, maar de prijs lijkt me toch wel hoog, en weer iets op abonnements basis tja: men heeft nog niet genoeg abonnementen denk ik.

0

Aanbevolen voor jou