Overname Ubisoft door Vivendi 'gaat ten koste van innovatie' | Gamer.nl

Overname Ubisoft door Vivendi 'gaat ten koste van innovatie' | Gamer.nl

Ubisoft heeft laten weten dat ze een overname door Vivendi niet zien zitten uit angst hun onafhankelijkheid en innovatie kwijt te raken.

Dat zei Anne Blondel-Jouin, vicepresident van live operations bij Ubisoft in een interview met PCGamesN. "Als je onze onafhankelijkheid wegneemt, neem je de manier hoe wij graag risico's nemen en nieuwe dingen uitvinden van ons weg, en dan krijg je een andere Ubisoft. Voor mij zou het niet meer dezelfde Ubisoft zijn", aldus Blondel-Jouin.


"Ik ben al twintig jaar bij Ubisoft", vervolgt Blondel-Jouin, "en ik weer wat ons al dertig jaar succesvol heeft gemaakt, en dat is super onafhankelijk zijn, zelf bepalen wat we doen. Ook bij sales lopen we vaak risico. The Crew was bijvoorbeeld een risico. Mensen verwachten dat een game als The Crew mi chien niet gaat werken, 'nog een racegame? Wat denken jullie wel niet?' Ook Child of Light en Valiant Hearts zijn goede voorbeelden."

Vivendi heeft de laatste jaren actief intere e getoond in het overnemen van Ubisoft door het aankopen van aandelen in het bedrijf. Eerder deze maand liet CEO Yves Guillemot nog weten dat hij een manier aan het zoeken is om de controle over Ubisoft buiten de handen van Vivendi te houden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou