Dit weekend lieten verscheidene bezoekers van Ubisoft's forum weten dat bepaalde digitale versies van Far Cry 4 en Assassin's Creed: Unity offline zijn gehaald. Het ging om games die zijn geactiveerd met codes van derde partijen als G2A en G2Play. Zover bekend heeft Ubisoft geen waarschuwing uitgestuurd. 

Ubisoft geeft nu een officieel statement uit: "We deactiveren regelmatig keys die op frauduleuze wijze zijn verkregen en doorverkocht. In dit geval plegen we onderzoek naar de oorsprong van de fraude en updaten we klanten zodra we meer informatie hebben om te delen. In de tussentijd raden we de klant aan contact op te nemen met de leverancier bij wie de key gekocht is."

Mensen die betreffende games gekocht hebben en die nu de games niet meer op Uplay zien staan, hebben geen mogelijkheid deze games nog te spelen. Mogelijk kunnen deze klanten hun geld terugvragen bij de leverancier van de code.

Derde partijen verkopen soms codes die niet regiogebonden en daardoor goedkoper zijn. De codes worden vervolgens doorverkocht voor een prijs die lager is dan die van 'normale' codes.