Ubisoft: 'We brengen onze games naar Steam Deck als het groot genoeg is'

Ubisoft: 'We brengen onze games naar Steam Deck als het groot genoeg is'

Ubisoft-directeur Yves Guillemot meldde tegen investeerders dat hij van plan is om Ubisoft-games op Steam Deck uit te brengen als de handheld van Valve groot genoeg wordt.

"We zijn blij dat Steam Deck naar de industrie komt", aldus Guillemot. "Het toont dat er erg innovatieve hardware op de markt blijft komen en we zullen in de gaten houden hoe groot het wordt. Als het groot wordt, brengen we onze games er op uit."

Ubisoft heeft meer dan honderd games op Steam staan, die - zonder dat het bedrijf daar iets voor hoeft te doen - automatisch op Steam Deck afgespeeld zouden moeten kunnen worden. Het idee van de handheld is immers dat het alle Steam-games afspeelt.

De laatste jaren brengt Ubisoft zijn nieuwere games echter niet meer op Steam uit, maar alleen via Ubisoft Connect en Epic Games Store. Het gaat onder andere om Assassin's Creed Valhalla en Watch Dogs Legion. Een succesvolle Steam Deck zou er dus voor kunnen zorgen dat Ubisoft diens games weer op Steam uitbrengt.

Toch is het geen noodzaak dat Ubisoft zijn games op Steam uitbrengt: de Steam Deck is in feite een pc. Daardoor zouden spelers ook Windows op het apparaat kunnen installeren en Ubisoft Connect er op kunnen zetten.

Zij-aan-zij van een laptop met de Steam-software en de Steam Deck-handheld met daarop het SteamOS 3.0-besturingssyteem..

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het is alleen geen innovatieve hardware. Er zijn tal van dit soort Switch/WiiU achtige handhelds. Alleen is deze dan weer net krachtiger dan de rest.

0

Het mooie is juist dat je er alles mee kan wat je wilt, ook zonder "toestemming" van Ubisoft.

0

Aanbevolen voor jou