Nieuws
Assassin's Creed Valhalla

Ubisoft presenteert in september 'de toekomst van Assassin's Creed'

Mogelijk wordt dan Assassin's Creed Infinity getoond

Geschreven door Michel Musters op
In de loop van september dit jaar is Ubisoft van plan om "de toekomst van Assassin's Creed" te tonen.

Dat meldde het bedrijf tijdens de Assassin's Creed-livestream gisteravond. Wat die toekomst precies inhoudt is nog niet duidelijk. Wel gaan er geruchten dat het bedrijf werkt aan een Valhalla-spin-off met Basim in de hoofdrol. Die game zou een grote focus op stealth hebben.

Ubisoft werkt ook al geruime tijd aan Assassin's Creed Infinity, een nieuwe hoofdgame in de franchise dat volgens geruchten een soort overkoepelende basis moet worden voor de franchise van waaruit nieuwe avonturen gespeeld kunnen worden.

Tijdens de Assassin’s Creed Celebration-presentatie gisteravond werd onder andere onthuld dat er nieuwe gratis content naar Assassin's Creed Valhalla komt, waaronder een roguelite-achtige gamemodus genaamd The Forgotten Saga. Ook komt er eind dit jaar een gratis verhalend hoofdstuk waarmee het verhaal rondom hoofdpersonage Eivor wordt afgerond. Sinds gisteren is ook de 60 fps-update voor Assassin's Creed Origins beschikbaar op PS5 en Xbox Series X en S. De game is van 16 tot en met 20 juni gratis te spelen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Commandos 3 HD Remaster aangekondigd Assassin’s Creed Celebration-presentatie toont onder andere nieuwe Valhalla-gamemode en 60 fps-update voor Origins
43

Reacties op: Ubisoft presenteert in september 'de toekomst van Assassin's Creed'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Snoop213

  • 15 juni 2022 09:10
  Dan zullen ze in september wel een grootse Ubisoft forward doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 15 juni 2022 09:13
  Erg mooi dat Valhalla nog zoveel support krijgt.

  Ik kan niet wachten tot het september is. Ik heb een voor gevoel dat Assassin's Creed fans ( van het eerste uur) een erg mooie tijd tegemoet gaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 15 juni 2022 09:50
  Tja ben op zich wel benieuwd. Maar blijf sceptisch want de laatste delen hadden weinig met Assassin's te doen.

  Ik wil kunnen free runnen over daken en grote bekende gebouwen beklimmen waarbij ik telkens via de database informatie over die gebouwen en of personages krijgen. Ik wil weer Templar schoften kunnen omleggen met mijn hidden blades.

  Ik wil weer echt onderdeel uitmaken van de geschiedenis en opkomen voor de zwakkeren. Basically wil ik wat Ghost Of Tsushima me gaf en Ubisof in een ver verleden ook deed.

  Dat daar dan een achtergrond verhaal rond de first civ in moet zitten, whatever. Die zat er in deel 1 ook in maar meer dan Al Mualim had de Apple of Eden en Altair wist die van hem af te pakken/Lucy redde Desmond van Abstergo herinner ik me niet.

  Het kan prima allebei dus kom op Ubisoft doe er weer moeite voor en maak iets moois. Historische setting in bijvoorbeeld China wat voor de serie ongekend is (Chronicles tel ik even niet mee), optionele side-quests, optionele RPG opties (wil je met level systeem of niet) en inderdaad weer een focus op stealth.

  Maar goed, ik houd de adem niet in.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ziminar

  • 15 juni 2022 10:14
  @bigds9fan als ze van AC daadwerkelijk een full blown RPG gaan maken zal er veel moeten gebeuren aan AC denk ik. Ik heb Valhalla niet gespeeld dus misschien praat ik voor mijn beurt, maar de core gameplay van AC pat niet bij een echte RPG. Het in een keer kunnen omleggen, zoals een Assassin in deze serie zou doen, kan eigenlijk niet in een RPG als je een karakter tegenkom van een hoger level. Dat zie je nu al in Origins en Odessey. Zodra een npc 2 levels hogers is werkt je hidden blade eigenlijk niet en dat breekt met de gameplay van AC.
  Je hebt ook level caps op gebieden dus die hele open wereld heeft niet zoveel zin. Maar wellicht is dat persoonlijk.
  Een wat meer lineaire game met diepere rpg of een open wereld zonder rpg werkt denk ik beter.
  Ben wel benieuwd waar ze nu mee gaan komen.
  Alles valt of staat met de historische setting voor mij en of dat past in AC anders vind ik het niet interessant, de belangrijkste reden dat ik Valhalla niet gespeeld heb

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 15 juni 2022 10:25
  @Ziminar Vraag is natuurlijk wat een full blown RPG is. Zo zit ik momenteel Star Wars Knights Of The Old Republic te spelen en dat is dus wel een RPG.

  Vast staat dat Assassin's Creed sinds Origins RPG elementen heeft en IMHO werkt dat gewoon niet in een historische setting. Want in Valhalla was 1 gebied level 50 maar het gebied ernaast 200. Zou je per ongeluk verkeerd lopen dan ben je gewoon dood vlees. Dat op zich, ok goed opletten. Maar er zitten ook Zealots level 200 in een level 50 gebied en dat is gewoon te stompzinnig voor woorden.

  Daardoor werkt inderdaad de openwereld en dus de vrijheid die erbij hoort niet meer. Dus ik ben het volledig met je eens.

  En een Hidden Blade hoort gewoon uitgezonderd te zijn van een level cap maar goed ik ben dus in KOTOR2 bezig en het is absurd om daar met een Lightsaber op personen in te hakken en maar minimale schade aan te richten.

  Maar dat is dan nog open combat dus enigzins excusable. Een stealth attack is gewoon altijd dodelijk.

  Voor mij is de historische setting in Assassin's Creed ook het belangrijkst en ik vind het ironisch dat men (terecht klaagde) dat de reeks na Black Flag niet meer een grote tijdsprong terug maakte, dat de reeks nu vast zit in de oudheid.

  Een periode waarover zo weinig bekend is dat er geen historische accuraatheid is om aan vast te houden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ziminar

  • 15 juni 2022 14:18
  @bigds9fan Dat is geen vraag, het is geen full blown RPG. Ik vind Baldur's Gate een RPG, in Origins en Odyssey zitten RPG-elementen, zoals het levellen en het upgraden van wapens, maar de skills uit de tree zijn over het algemeen niet heel boeiend en core gameplay van AC, het in 1 strike kunnen neerhalen van een target, botst met een RPG.
  In een RPG wordt het resultaat van jouw acties bepaald door een boel factoren, bij AC lijkt dat vooral alleen het level te zijn.
  Niet heel erg storend, maar erg sterk vind ik die implementatie niet.

  Het heeft denk ik niet per se met een historische setting te maken, maar meer met wat de core gameplay is van AC.

  Als je een uitzondering gaat maken voor een bepaald wapen gaan mensen alleen dat wapen gebruiken of je moet een andere manier bedenken om het toch moeilijker te maken. Bijvoorbeeld door het besluipen van een npc met een hoger level moeilijker wordt, waardoor je die attack niet kan uitvoeren.
  KOTOR is veel meer een RPG dan AC dat is.

  Over de invulling van de historische setting kan ik te weinig zeggen, daarvoor heb ik de games te weinig gespeeld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 15 juni 2022 10:27
  @Ziminar

  Ik vind de rpg juist perfect passen bij de assassins creed franchise. Ja dat je hiddenblade in Origins en Odyssey geen one hit kill is. In Valhalla is de hiddenblade dat wel. De lvl cap vond ik wel wat hebben en ik baal er ook van dat die compleet ontbreekt bij valhalla, je hebt wel power lvs in valhalla maar die zeggen geen ene fuck. Zo is Noorwegen verdeeld in twee gebieden eentje powerlevel 20 en de andere 300+ , die laatste kan je bij de start met gemak clearen.

  Neem aan dat je de viking age dan dus niet interessant vind. Want deze setting past perfect bij de assassins creed franchise dat is iets wat Valhalla wel bewijst


  Maar mij maakt het niet uit welke gameplay ze gebruiken, oude AC of RPG zolang ze maar de focus maar houden op wat AC, AC maakt en wat direct ook de fundering is van de Assassin’s Creed franchise namelijk de Isu en hun artifacts.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Roolio

  • 15 juni 2022 11:37
  @coola
  Denk je echt dat er nog iemand is die niet weet hoe jij er tegen aan kijkt?

  Je hoeft echt niet op elk bericht te reageren hoor.

  Zou de redactie anders even onder elk AC bericht alvast even standaard jouw mening willen plaatsen? Scheelt jou tijd en dan hoef ik m niet keer op keer op keer te lezen.

  Pffffff

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 15 juni 2022 11:45
  @Roolio

  Je kan er ook voorbij scrolllen. Ik ga in ieder geval niet stoppen omdat jij je er aan stoort. Ik weiger te veranderen voor andere mensen, vaak genoeg geprobeerd om te veranderen en als nog shit over mij heen te krijgen dus ik blijf gewoon mij zelf en als iemand zich daar aan stoort is het niet mijn probleem meer. Ik ga mij zelf in ieder geval niet meer verloochenen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Roolio

  • 15 juni 2022 13:01
  @coola
  Word jij er zelf dan ook niet moe van om steeds weer dezelfde discussie te voeren?
  Ik weet ondertussen al precies wat jij gaat zeggen.

  Blijkbaar moet en zal jij op iedereen reageren. Moet je zelf weten, maar ik vond het wel eens tijd worden om je er op te wijzen dat je steeds hetzelfde verhaal vertelt.

  Maar goed, ik ga wel scrollen en scrollen en scrollen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ziminar

  • 15 juni 2022 13:51
  @Roolio AC is Coola zijn passie, daar is niets verkeerd mee.
  Volgens mij is hier een gewone discussie gaande, als die je niet interesseert is dat natuurlijk prima, maar de enige opmerkingen die niets toevoegen aan die discussie zijn die van jou.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Roolio

  • 15 juni 2022 15:26
  @Ziminar
  Bedankt voor jouw nutteloze reactie.

  Hoe is deze discussie (waar niets mis mee is) ontstaan denk je? Omdat coola reageert op een post van iemand anders.
  Andersom wordt ik ook moe van trouwens. Coola plaatst een post en iedereen gaat daar weer op reageren.

  Lang verhaal kort. Ik ga de reacties onder AC berichten niet meer lezen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ziminar

  • 15 juni 2022 16:36
  @Roolio Coolo reageert in ieder geval on topic dat kunnen we van jouw reactie niet zeggen.

  Is dat wat je beschrijft niet hoe een discussie werkt? Je zegt iets en iemand anders kan daarop reageren, enzovoorts? Ik zie het probleem niet zo.

  En op dat laatste zou ik willen zeggen, hele goeie beslissing.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 15 juni 2022 11:41
  @coola Weet niet of het dan aan mij lag maar dat lukte mij voor geen meter een hoger level clearen.

  En in Valhalla moet je de 1 hit kills wel aanzetten. Nog steeds onzin.

  Geen idee of de Vikingen me aanspreken of niet. Valhalla deed dat niet en ook de serie Vikings vond ik magertjes. De game Viking Battle For Asgard (oudje dat wel) die vond ik destijds wel tof.

  In de game werd het helaas niet goed toegepast want als Viking wil ik kunnen moorden en plunderen. En verkrachten al snap ik dat ze DAT niet in de game kunnen stoppen.

  Ook dat drank mini-game was onzin. Je hebt een middengrote beker voor je en je hebt moeite die leeg te drinken? Kom op zeg, ik drink zonder moeite een halve liter in een teug leeg en zelfs 0,75 liter is me een keer gelukt.

  Voor mij is de fundering van de reeks de Assassin's en hun Creed tegenover de Templars en hun gebrek daaraan. En dat gaat dan toevallig altijd over First Civ artefacts wat op zich prima is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 15 juni 2022 11:48
  @bigds9fan

  Assassins zijn inwisselbaar met de Hidden ones en de misthios en de Templars zijn inwisselbaar met de order of ancients en cult of kosmos.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 15 juni 2022 11:50
  @coola En DiaClone is de voorloper van Transformers maar dat zegt niet dat ik die ga verzamelen. Pas toen Hasbro er Transformers van maakte werd het goed.

  Ik wil geen misthios spelen, ik wil een Assassin zijn. Als je zo los denkt dan kan Jin Sakai ook gezien worden als Assassin omdat hij hun doelen nastreeft.

  Het is heel simpel: het kan BEIDEN, waarom dan geen Assassins EN ISU.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 15 juni 2022 11:56
  @bigds9fan

  Omdat beide groepen exact het zelfde doel hebben en opereren als de Assassins en Templars.

  Wat moet een AC game hebben om goed te zijn.

  Twee groepen die lijn recht tegen over elkaar staan ( hoeven geen assassins en Templars zijn. Mogen ook hidden ones , order of ancients of Iers soortgelijk zijn)

  Spring , klim en klauter werk.

  First civiliation hardnekkig verwerkt door het hoofdverhaal

  Goed werkende stealth

  En Valhalla checked al die punten af.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 15 juni 2022 12:08
  @coola Nou ja dan kan dus letterlijk alles want dan zou dus Ajax - Feyenoord ook kunnen.

  Tegenover elkaar staan is niet genoeg. Het is juist de ideologie erachter die het diepgang geeft. Het motto is letterlijk to work in darkness to serve the light.

  En Altair geeft aan hoe tegenstrijdig de Creed is. Ze willen mensen bevrijden van onder andere het geloof maar hebben zelf strenge regels, willen de wereld verbeteren maar moord is wel hun belangrijkste methode.

  Vervang je dat door iets anders en de essentie is weg.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 15 juni 2022 12:15
  @bigds9fan

  Thja als jij dat uit mijn tekst haalt dat je er dan twee voetbal teams bij kan pakken dan is de discussie nu dood geslagen. Maar dan nogmaals voor een keertje

  Omdat beide groepen exact het zelfde doel hebben en opereren als de Assassins en Templars.


  De Templars , order of ancients, cult of kosmos hebben ieder een ideologie die heel veel op elkaar lijken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 15 juni 2022 12:28
  Tja die staan nu eenmaal lijnrecht tegenover elkaar.

  Dat ze gelijke doelen hebben daar heb ik niet veel aan. In theorie is een Gobot hetzelfde idee als een Transformer.

  Het gaat mij specifiek over de Assassins en er is geen enkele reden waarom een game die naar hun vernoemd is, geen Asssassins heeft.

  Die ene film uit 1998 heeft ook een bepaalde naam maar niemand die hem zo erkent. Maar ja toch heet die zo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.