Na Dreamworks en Pixar gaat ook Sony Pictures zich wagen aan het maken van CGI animatiefilms. De eerste twee animatiefilms van Sony Pictures Animation zullen Surf's Up en Open Season zijn. Ubisoft kondigt aan de games gebaseerd op beide games te zullen ontwikkelen in haar Montreal studio.

Surf's Up is een fictieve documentaire over de ontdekking dat de surfsport is uitgevonden door pinguïns. Ash Brannon en Chris Buck, respectievelijk de regisseurs van Toy Story 2 en Tarzan, zijn de drijvende kracht achter Surf's Up. Zowel de film als het spel zullen pas in de zomer van 2007 op de markt komen.

Open Season komt gelukkig al wat eerder, op 29 september 2006 om precies te zijn. Deze film gaat over Boog, een beer, en Elliot, een hert, die in de natuur verzeild zijn geraakt tijdens het jachtseizoen. Beide dieren waren al helemaal aan het stadsleven gewend en dienen nu weer terug te vallen op hun oerinstincten, waarmee ze het juist voor de jagers een gevaarlijke aangelegenheid weten te maken. De regie van Open Season is in handen van Roger Allers, wie ook de regie van The Lion King deed.

Nog respectievelijk ruim 1,5 en ruim 2 jaar wachten dus, voordat we van deze filmgames mogen genieten. Maar hopelijk zal het het wachten waard zijn, al zullen we tijdens het wachten wel stiekem andere spelletjes spelen.