Peter Jackson, de regisseur die veel faam verwierf met de succesvolle The Lord of the Rings trilogie, is momenteel bezig met zijn volgende project, een remake van de klassieker King Kong. Het origineel stamt alweer uit 1933 en was destijds een hoogtepunt op het gebied van speciale effecten. Het publiek mocht aanschouwen hoe een gigantische aap met een vrouw in zijn hand, een torenhoge flat in hartje New York beklom.

Peter Jackson's remake zal op 14 december 2005 in de bioscopen verschijnen en Ubisoft is de trotse eigenaar van de rechten op de game behorende tot de film. De Franse uitgever heeft haar beste ontwikkelteams aangesteld voor de ontwikkeling ervan. Zowel het team achter Beyond Good & Evil, gesitueerd in het Franse Montpellier, als Ubisoft Montreal, waar onder andere Splinter Cell en Prince of Persia vandaan komen, zullen hun steentje bijdragen aan het spel.

Voor de film worden alle registers open getrokken, met talentvolle acteurs als Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody die zullen schitteren in de film. Ubisoft hoopt met het spel de film eer aan te doen en zal zo veel mogelijk trouw blijven aan de stijl, kracht en emotie van de film. Nu maar hopen dat King Kong in 2005 net zoveel impact weet te maken als in 1933. Want van louter een grote aap, schrikken we inmiddels al lang niet meer.