Yves Guillemot, directeur van Ubisoft, zei het volgende: "Alles bij elkaar opgeteld is piraterij op de console redelijk onder controle. Maar op de PC tiert piraterij welig. Daarom zijn we bezig met een tool waarmee we dat kunnen terugdringen, te beginnen met volgende jaar en mogelijk nog één spel dit jaar." Wat dit precies inhoudt, liet Guillemot in het midden.

Piraterij op de DS en DSi

De president van Ubisoft kwam op dit onderwerp terecht door een link te leggen tussen de tegenvallende verkopen van DS- en DSi-games door piraterij. Volgens Guillemot is de mate van piraterij op de DS erg hoog en het bedrijf zou hebben geleerd dat ze dit kunnen tegengaan door extra fysieke voorwerpen, bijvoorbeeld figurines, toe te voegen.

"We zien het land voor land gebeuren. Mensen kopen het spel wanneer we extra spulletjes erbij stoppen. We moeten ervoor zorgen dat de waarde van een legaal exemplaar hoger is dan een gedownloade versie. [...] Nintendo heeft de piraterij in Japan behoorlijk teruggedrongen en ze zijn nu bezig om dit ook in andere landen te bewerkstelligen. Wij denken dat we dit probleem kunnen oplossen", aldus Guillemot.