Ubisoft heeft bekend gemaakt dat de actie-RPG Lost Magic in het voorjaar zal verschijnen op de DS. Deze RPG van Taito is speciaal ontwikkeld met de touchscreen mogelijkheden van de Nintendo DS in het achterhoofd. De wereld van Lost Magic is ontwikkeld door art-director Yoshiharu Sato. Het verhaal vertelt over een wereld die in de ban is van een boosaardige macht. De tovenaar Isaac moet met de hulp van zeven toverstaffen die avontuur tot een goed einde brengen.

Als speler bestuur je Isaac door middel van de stylus. Je kunt namelijk magische spreuken uitspreken door verschillende bewegingen te maken met je stylus. Door verschillende spreuken met elkaar te combineren, kun je tot 350 verschillende magische krachten op je tegenstanders botvieren.

Je wordt aan je zijde bijgestaan door monsters die je gedurende het spel zult oppikken. Deze monsters kun je met de stylus, in pure RTS stijl, door de gevechtsarena dirigeren. Met de online modus kun je nieuwe personages maken en deze via de WiFi connectie tegen elkaar laten spelen.