De Heroes of Might & Magic serie gaat al flink wat jaartjes mee en kent zijn debuut in het jaar 1995. De Heroes games bestaan uit een mix van turn-based strategie en RPG-achtige gameplay en kent zijn laatste incarnatie in 2002 in de vorm van Heroes of Might & Magic IV. Deel vier is echter nog lang niet de laatste game in de reeks. Tenminste als het aan Ubisoft ligt.

De Franse uitgever heeft namelijk bekend gemaakt de serie weer tot leven willen brengen, te beginnen met Heroes of Might & Magic V. Het spel wordt ontwikkeld door Nival Interactive, de Russische firma die onder gamers bekend is geworden door onder andere Blitzkrieg, Silent Storm en Etherlords.

Net als de originele games, kent ook deel vijf turn-based gameplay, al schijnt het systeem wel volledig op z'n kop te zijn gezet door Nival. Natuurlijk is ook de grafische engine op de schop gegaan en weet men sprankelende 3D beelden op je beeldscherm te toveren. Wanneer het spel uit moet komen en op welke platformen (hoewel de PC het meest voor de hand liggende platform lijkt), is nog niet bekend. Wel kunnen we je de eerste vier screenshots van het spel aanbieden: