Ubisoft: 'Alleen grote franchises leveren nog geld op' | Gamer.nl

Ubisoft: 'Alleen grote franchises leveren nog geld op' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Corre kost een grootschalige game wel meer om te ontwikkelen, maar dit is nodig om bovenaan de verkooplijsten te komen. "Het is minder risicovol om meer te investeren in één game of franchise, dan het verdelen van je geld over drie of vier games."

Ubisoft gaat volgens Corre de afgelopen tijd anders te werk dan voorheen, vooral omdat de markt voor hardcore games is veranderd. "Bij hardcore games waarbij we niet zeker zijn dat ze van een bepaald niveau zullen zijn, stoppen we de ontwikkeling. We richten ons meer op de grote series, dat is wat de markt wil." Volgens Corre is de aankomende strategische game R.U.S.E. mogelijk één van de laatste nieuwe series van Ubisoft voor hardcore gamers op de huidige generatie consoles. "Vooral in deze periode zijn we voorzichtig met het lanceren van nieuwe merken."
 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou