Twitter-account Bayonetta 3-regisseur beperkt na controverse

Twitter-account Bayonetta 3-regisseur beperkt na controverse

Het Twitter-account van PlatinumGames-vicepresident en Bayonetta 3-regisseur Hideki Kamiya is beperkt nadat er controverse ontstond rondom de stemactrices van de franchise.

Kamiya, die er bekend om staat bij tegenspraak op social media fans te blokkeren, plaatste dit weekend nog een laatste tweet die las "Ik waarschuwde jullie...", waarna hij veel van zijn volgens blokkeerde. Daarna werd zijn account beperkt, waardoor zijn account en tweets niet meer te bekijken zijn. Het is niet duidelijk of hij hier zelf voor heeft gekozen, of dat Twitter dit automatisch heeft gedaan vanwege verdacht gedrag - bijvoorbeeld door veel mensen achter elkaar te blokkeren.

Pas geleden bleek dat Hellena Taylor, de stemactrice van Bayonetta in de eerste twee games van de reeks, niet de stem van Bayonetta inspreekt in het aankomende derde deel. Stemactrice Jennifer Hale vervult die rol nu.

Hoewel niet officieel is bekendgemaakt waarom er een andere actrice voor de rol is gestrikt, riep Taylor mensen vorige week op om Bayonetta 3 te boycotten. Naar eigen zeggen was ze ontevreden met het aanbod voor compensatie voor de klus - het zou om 4000 dollar gaan.

PlatinumGames en Kamiya hebben op moment van schrijven nog geen officieel statement naar buiten gebracht over de situatie. Bayonetta 3 komt op 28 oktober uit op Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik persoonlijk zou deze game niet boycotten. Is in mijn optiek niet fair naar alle betrokkenen die er keihard aan gewerkt hebben. Ook naar de nieuwe stemactrice is het niet netjes. Zij heeft er niks mee te maken. Ik zou dan liever als fan een actie opzetten a la go fund me waarmee er geld voor de oud actrice ingezameld kan worden. Kunnen fans alsnog genieten van het spel en heeft deze bewuste dame een financiele meevaller.

0
test

Het is natuurlijk aan iedereen zelf om te bepalen of ze willen bijdragen aan zo'n go fund me actie, maar ik zelf zou daar niet aan meedoen. Het gaat om een onderhandeling van een zakelijke overeenkomst en de dame in kwestie is er gewoon uit niet gekomen met Platinum Games. Dat kan gebeuren. Ik vind het een beetje kinderachtig van haar om vervolgens tot een boycot op te roepen, zeker ook rekening houdend met de punten die @Rachid.H aandraagt. Jennifer Hale is een grote naam in de voice acting wereld en die zal het ook niet bepaald voor peanuts gedaan hebben, dus wellicht zijn er andere factoren die gespeeld hebben waardoor een onderhandeling voor haar rol wel succesvol gelopen is.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@CroniC als er mensen uit solidariteit iets voor haar willen doen. Het hoeft niet uiteraard en zelf zou ik er ook niet aan doneren. Maar beter dan het spel boycotten en zo al die mensen raken die er hard aan hebben gewerkt.

0
test

Ik lees dit als: "Als ik mijn zin niet krijgt dan mag de rest niet genieten van X of Y". Dit moet een volwassenen voorstellen?

0

@warcryptic Typisch voorbeeld van de doorgeschoten cancel cultuur

0

Aanbevolen voor jou