Nieuws
Twitch

Twitch sluit overeenkomst met Warner Music Group

Maar niet voor muzieklicenties

Geschreven door Jacco Peek op
Twitch heeft een overeenkomst gesloten met Warner Music Group.

De deal moet onder andere muziek-specifieke kanalen naar het platform brengen, waar artiesten middels Twitch-abonnementen, donaties en advertenties 'toenemende' opbrengsten kunnen verdienen. 

Ook steunt Warner Music Group artiesten Bella Poarch, Saweetie en Sueco bij het opzetten van een muziekkanaal, met 'middelen om directer interactie te hebben met artiesten'.

WMG lanceert zelf ook enkele muziekshows. Zo wordt er muzieknieuws besproken in The Drop, nemen rappers het tegen elkaar op in Freestyle Throwdown en bespreken artiesten hun inspiratiebronnen in The One.

Tot slot lanceert Twitch een nieuw programma waarbij licentiehouders eenvoudiger onrechtmatig gebruik van hun muziek kunnen rapporteren. Vorige week sloot het platform al een deal met de National Music Publishers' Association om flexibeler om te gaan met per ongeluk onrechtmatig gebruik van muziek tijdens streams.

De overeenkomst tussen Twitch en Warner Music Group houdt geen licentiedeals in. Daarmee verandert er voor muziekgebruik tijdens streams dus niets.

Dit artikel delen:

Lees meer

Dolby Vision nu beschikbaar op Xbox Series X AMD-voorzitter: 'Chiptekort neemt af in tweede helft 2022'
0

Reacties op: Twitch sluit overeenkomst met Warner Music Group

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.