Twitch sluit overeenkomst met Warner Music Group

Twitch sluit overeenkomst met Warner Music Group

Twitch heeft een overeenkomst gesloten met Warner Music Group.

De deal moet onder andere muziek-specifieke kanalen naar het platform brengen, waar artiesten middels Twitch-abonnementen, donaties en advertenties 'toenemende' opbrengsten kunnen verdienen. 

Ook steunt Warner Music Group artiesten Bella Poarch, Saweetie en Sueco bij het opzetten van een muziekkanaal, met 'middelen om directer interactie te hebben met artiesten'.

WMG lanceert zelf ook enkele muziekshows. Zo wordt er muzieknieuws besproken in The Drop, nemen rappers het tegen elkaar op in Freestyle Throwdown en bespreken artiesten hun inspiratiebronnen in The One.

Tot slot lanceert Twitch een nieuw programma waarbij licentiehouders eenvoudiger onrechtmatig gebruik van hun muziek kunnen rapporteren. Vorige week sloot het platform al een deal met de National Music Publishers' Association om flexibeler om te gaan met per ongeluk onrechtmatig gebruik van muziek tijdens streams.

De overeenkomst tussen Twitch en Warner Music Group houdt geen licentiedeals in. Daarmee verandert er voor muziekgebruik tijdens streams dus niets.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou