Nieuws
Twitch Plays Pokemon

Twitch Plays Pokémon Go begonnen

Kijkers vangen pokémon met chatcommando's

Geschreven door Alicia Tai op

Twitch Plays Pokémon Go is officieel gestart. Kijkers van de stream kunnen door middel van de chat commando’s invoeren om een virtuele Pokémon Go-speler te besturen.

De Twitch Plays-streams, waarin kijkers een game besturen door commando’s in de chatbox te typen, zijn inmiddels zo populair dat ze een eigen categorie op de website hebben gekregen. Ook Pokémon Go moest er nu aan geloven. De stream trok tijdens de uitzending honderden kijkers. Inmiddels is de stream offline.

Omdat Pokémon Go in de buitenwereld gespeeld moet worden, wordt de game niet door een persoon gespeeld, maar wordt de locatie van een virtuele speler met een truc aangepast. Het beeld is opgedeeld in een raster waarbij spelers coördinaten kunnen doorgeven in de chat, die vervolgens de virtuele speler verplaatsen. De stream begon in Central Park, New York en is sindsdien al diverse pokémon en PokéStops gepasseerd.

Na zo’n anderhalf uur raakte de servers overbelast en is de stream gestopt. Het is nog onduidelijk of de stream later weer wordt voortgezet.

Pokémon Go is sinds vorige week uitgekomen in bepaalde landen en kan via een omweg ook in Nederland gespeeld worden.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Splinter Cell is de gratis game van juli bij Ubisoft Club Pokémon Go nu beschikbaar in Duitsland
0

Reacties op: Twitch Plays Pokémon Go begonnen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.