Twitch klaagt vermeende gebruikers achter 'haatraids' aan

Twitch klaagt vermeende gebruikers achter 'haatraids' aan

Twitch klaagt twee gebruikers aan die vermoedelijk achter zogenaamde haatraids zitten. Dat meldt Wired.

Daarmee probeert het streamplatform bots tegen te gaan die intimiderende en haatdragende berichten sturen in chats van voornamelijk lhbti-streamers en zwarte streamers.

Twitch klaagt twee gebruikers aan, 'Cruzzcontrol' en 'CreatineOverdose', die zich in respectievelijk Nederland en Wenen, Oostenrijk zouden bevinden. Cruzzcontrol zou de controle hebben over zo'n 3000 bots en CreatineOverdose zou hebben gedemonstreerd hoe het gebruik van bots voor haatraids in z'n werk gaat. Beide kanalen zijn verbannen, maar duiken steeds op onder een andere naam.

Eerder deze maand riepen streamers Twitch op om actie te ondernemen tegen haatraids. Op 1 september waren veel grote contentmakers daarom afwezig op het platform.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bijzonder om te zien dat in het officiele document word aangegeven dat de Nederlandse Streamer uit BAARTO komt, bij mijn weten is BAARTO geen plaats in nederland. Baarlo wel :)

0

Hoe treurig moet je zijn om bots in te zetten om dat soort berichten te plaatsen. Wees dan een vent en durf het in het gezicht van die persoon te zeggen, wat een lafaard.

0

Aanbevolen voor jou