Nieuws

Twitch introduceert nieuw beleid voor intimidatie

Nieuwe regels rondom intimidatie, seksuele intimidatie en hatelijk gedrag

Geschreven door Jacco Peek op
Twitch kondigt een nieuw beleid aan voor intimidatie, seksuele intimidatie en hatelijk gedrag op het platform.

De regels zijn op 22 januari 2021 van kracht en bevatten expliciete wijzigingen in bovengenoemde drie categorieën. Onder 'intimidatie' vallen 'persoonlijke aanvallen die bedoeld zijn om een persoon of community te kapen, te storen of schade aan te richten'.

In de nieuwe regels valt daaronder ook zeggen dat het slachtoffer van een 'goed gedocumenteerde tragedie' liegt, het oproepen tot dingen als hacken en 'swatten' en het 'bestormen' van andermans Twitch-kanalen en socialmediakanalen.

Volgens Twitch wordt intimidatie 'hatelijk gedrag' wanneer het is gebaseerd op identiteit, zoals geslacht, afkomst en religie. Daar voegt het 'kaste, kleur en immigratiestatus' aan toe voor de volledigheid. Ook zijn hatelijke combinaties van emoticons en het gebruik van de confederale vlag van de Verenigde Staten niet meer toegestaan.

Tot slot noemt Twitch seksuele intimidatie als een losse categorie met 'een lagere tolerantie' voor dergelijk gedrag. Noemenswaardige wijzigingen bevatten een verbod op het 'veelvuldig aanhalen van iemands subjectieve aantrekkelijkheid' als het duidelijk niet welkom is, het sturen van links naar naaktfoto's en 'onzedelijke opmerkingen' over iemands uiterlijk.

Het volledige beleid is te vinden op de website van Twitch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft: 'Schroef verwachtingen voor Game Awards rondom Xbox terug' PUBG Corporation onderzoekt grotere maps en 'interessantere gameplay'
2

Reacties op: Twitch introduceert nieuw beleid voor intimidatie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  StormFox

  • 10 december 2020 17:23
  De meeste regels vallen onder respectvolle omgang, maar helaas zijn de aanvullingen zo Full Woke dat bijna elke grap of statement onder de noemer hatefull kan scharen. Was in 2019 niet een vrouwelijke streamer gebanned omdat zij stelde dat er maar feitelijk twee genders zijn? Nog even en het vrije internet is morsdood.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DevTrunks

  • 10 december 2020 20:57
  @StormFox Een paar populaire sites met een "woke" beleid is niet het internet. Valt wel mee.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.