Twitch introduceert nieuw beleid voor intimidatie

Twitch introduceert nieuw beleid voor intimidatie

Twitch kondigt een nieuw href="https://blog.twitch.tv/nl-nl/2020/12/09/introducing-our-new-hateful-conduct-harassment-policy/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">beleid </a>aan voor intimidatie, seksuele intimidatie en hatelijk gedrag op het platform.

De regels zijn op 22 januari 2021 van kracht en bevatten expliciete wijzigingen in bovengenoemde drie categorieën. Onder 'intimidatie' vallen 'persoonlijke aanvallen die bedoeld zijn om een persoon of community te kapen, te storen of schade aan te richten'.

In de nieuwe regels valt daaronder ook zeggen dat het slachtoffer van een 'goed gedocumenteerde tragedie' liegt, het oproepen tot dingen als hacken en 'swatten' en het 'bestormen' van andermans Twitch-kanalen en socialmediakanalen.

Volgens Twitch wordt intimidatie 'hatelijk gedrag' wanneer het is gebaseerd op identiteit, zoals geslacht, afkomst en religie. Daar voegt het 'kaste, kleur en immigratiestatus' aan toe voor de volledigheid. Ook zijn hatelijke combinaties van emoticons en het gebruik van de confederale vlag van de Verenigde Staten niet meer toegestaan.

Tot slot noemt Twitch seksuele intimidatie als een losse categorie met 'een lagere tolerantie' voor dergelijk gedrag. Noemenswaardige wijzigingen bevatten een verbod op het 'veelvuldig aanhalen van iemands subjectieve aantrekkelijkheid' als het duidelijk niet welkom is, het sturen van links naar naaktfoto's en 'onzedelijke opmerkingen' over iemands uiterlijk.

Het volledige beleid is te vinden op de website van Twitch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De meeste regels vallen onder respectvolle omgang, maar helaas zijn de aanvullingen zo Full Woke dat bijna elke grap of statement onder de noemer hatefull kan scharen. Was in 2019 niet een vrouwelijke streamer gebanned omdat zij stelde dat er maar feitelijk twee genders zijn? Nog even en het vrije internet is morsdood.

0
test

@StormFox Een paar populaire sites met een "woke" beleid is niet het internet. Valt wel mee.

0

Aanbevolen voor jou