De Duitse developer JoWood is met man en macht bezig aan haar nieuwe RPG Gothic 2, het vervolg op een game die door velen geliefd of gehaat werd.

Gothic 2 moet meer van hetzelfde bieden, je zal weer veel tijd doorbrengen met het verzamelen van objecten, het praten met de NPC's en het vechten met de monsters, eigenlijk precies de dingen waar je je altijd in een RPG mee bezig houdt.

Om alvast een indruk te krijgen van het vervolg komen er zo nu en dan wel eens wat screenshots boven water, zo ook vandaag. Iemand op het forum van GamesWeb is zo aardig geweest een tweetal screenshots uit het gamingmagazine GameStar in te scannen en deze online te zetten. On the World of Gothic Boards, readers have scanned and posted the two screenshots that appeared in the German Printmags GameStar & PC Games (RPGDot reported). GameStar's pic is on the top of the thread, PC Games' on the bottom. Especially the second one is very well worth a look, even though the quality is not very good and the source pics in the magazines were rather small too.

Een releasedatum is nog niet genoemd en eigenlijk ook nog helemaal niet nodig, de developer is pas net begonnen met de game, waardoor we het spel naar mijn mening niet dit jaar meer zien verschijnen.

Met dank aan bigkabuto voor het melden van dit nieuws.