Karaoke, het compleet uit de maat en zonder gevoel voor muziek meeschreeuwen op liedjes van ietwat meer getalenteerde musici, is weer helemaal in. Vandaag zijn er namelijk maar liefst twee verschillende karaokegames voor de PS2 aangekondigd. Dit komt nog eens bovenop Karaoke Stage, de karaoke-game welke bij Konami in ontwikkeling is.

De eerste game is Sing, een Karaokegame van Sony London, bekend van Eye Toy, welke de speler middels een USB headphone mee laat zingen met bekende liedjes en hierbij zal letten op toonhoogte en timing van deze zang om zo de kwaliteiten van de speler te beoordelen. Sony is van plan om drie versies van het spel tegelijk uit te brengen, elk met een ander muziekgenre (pop, urban en classic). Ook zijn alle liedjes voorzien van hun videoclips. Toch lijkt het ons aardiger voor de consument om alle drie de genres op één schijfje te stoppen, maar dat brengt wellicht minder geld in het laatje.

Ook Datel waagt een gooi naar de karaoke-troon en komt met Karaoke Pary op de markt. Dit spel komt zelfs gebundeld met maar liefst twee microfoons zodat je zelfs samen met iemand anders mee kan zingen: de ultime party sensatie. Ook heeft men enkele rasartiesten als Justin Timberlake, Britney Spears en Pink zover gekregen hun briljant geschreven en uitgevoerde songs aan het spel uit te lenen. Ook hier heeft men alvast bedacht dat het ook wel een ideale kaskoe is en in de toekomst zullen er derhalve nog meer liedjes op aparte DVD's verschijnen.

Karaoke Party, Karaoke Stage en Sing zullen een heftige concurrentiestrijd doormaken. Het ziet er naar uit dat de wedstrijd: wie zal er het snelst op de markt komen, alvast gewonnen gaat worden door Datel, welke in september het product reeds hoopt te verschepen. Maar dit product kan zich op vlak van afwerking alvast niet meten met de game van Konami en waarschijnlijk ook niet met die van Sony, iets wat onderstaand screenshot illustreert.