Vorig jaar was een rampjaar voor fans van humoristische adventures. Het enige beetje hoop op een revival van het genre werd namelijk door LucasArts met het cancellen van Sam & Max: Freelance Police hardhandig de kop in gedrukt. Gelukkig voor ons zijn de mensen achter Freelance Police niet bij de pakken neer gaan zitten, maar hebben ze zich na hun ontslag verenigd in Telltale Games.

Aldaar is men op zoek gegaan naar de licentie op een ander humoristisch stripverhaal voor een volgende reeks adventuregames. Men kwam terecht bij Bone van Jeff Smith, een stripboek over drie neefjes, Fone Bone, Phoney Bone en Smiley Bone, wie geconfronteerd worden met de grote, boze wereld.

Bone wordt een klassieke point and click adventure, wat inhoudt dat je het spel met de muis kunt besturen. Telltale kijkt vooral naar manieren om de dialogen en puzzels in het spel interessanter en actiever te maken. Wat men met dat laatste bedoelt, legt Dan Connors van Telltale uit:Dan: We want our game worlds to really come alive for the players. That means that the world continues to move around them and doesn't just wait for players to interact with it. Ideally, we would like our puzzles to not only make sense within the context of the game world, but also within the pacing of the story. QuandryLand had een aardig interview met Telltale Games en hoewel er niet echt veel concrete informatie in staat over Bone, schept het toch zeker hoop voor deze nieuwe, humoristische adventuregame. Ook gaat het interview vergezeld van de eerste twee conceptuele screenshots, die je ook hierboven ziet staan.