Twee onuitgebrachte NES-games worden geveild op eBay

Twee onuitgebrachte NES-games worden geveild op eBay

Twee nooit eerder uitgebrachte NES-games worden geveild via eBay.

Het gaat om Battlegrounds of Napoleon en een demo voor de Power Glove. Laatstgenoemde demo is gemaakt door de bekende Britse studio Rare. De Power Glove was een speciale, door Nintendo ontwikkelde controller voor de NES die spelers konden dragen als handschoen. De accessoire werd vooral beroemd doordat het werd gebruikt in de film The Wizard. De demo in kwestie zou een puzzelspel zijn waarbij spelers door gebaren te maken met de Power Glove bijvoorbeeld sleutels kunnen omdraaien.

De andere game die te koop staat is dus Battlegrounds of Napoleon. Het is een strategiegame die nagenoeg klaar was, maar om een of andere reden nooit uit is gekomen. Het spel zou zo dichtbij release zijn gekomen, dat er zelfs een blauwdruk bij zit om de hoes op karton te printen. In Japan zou uiteindelijk wel een andere versie van de game zijn verschenen, genaamd Napoleon Senki. Kotaku heeft beeldmateriaal van beide producten online staan en hieronder is een video van Battlegrounds of Napoleon te zien.

Frank Cifaldi, de oprichter van de Video Game History Foundation, is overigens bezig met het ophalen van geld om beide games op eBay te kopen. Volgens hem is het belangrijk dat deze producten behouden blijven zodat toekomstige generaties over de spellen kunnen blijven leren. Dit is vooral belangrijk omdat er nooit een digitale kopie is gemaakt van beide games - iets waar de Video Game History Foundation zich hard voor maakt zodat spellen behouden blijven nadat de fysieke versie is vergaan.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"is overigens bezig met het ophalen van geld om beide games op eBay te kopen" Hoezo heb je geld nodig om iets te verkopen?

0

Aanbevolen voor jou