Onlangs was gamesjournalist John Davison te gast in het Amerikaanse televisieprogramma The Big Idea, dat wordt gepresenteerd door Donny Deutsch ---------> op de zender CNBC. De uitzending ging dit keer over computergames en zou onderwerpen aansnijden als 'de toekomst van de games-industry' en 'clans en community'. Ook zou geweld in games ter sprake kunnen komen, maar dit werd niet het hoofdonderwerp van de uitzending, zo verzekerde de regisseur van het programma.Toen John Davison in de studio plaats nam, bleek echter dat het hele programma wel gewijd was aan geweld in games. Het begon al met beelden uit San Andreas en een verwijzing naar de ophef rond 25 to Life. Toen de discussie begon, kreeg Davison amper de kans om zijn argumenten op tafel te leggen. Hij besloot vervolgens om het programma, dat 'live opgenomen' werd, te verlaten.

Ook Brooks Brown, een student van de Columbine High School waar een aantal jaar geleden een verschrikkelijk schietincident plaats vond die mogelijk door computergames geinspireerd was, werd met valse voorwenselen naar de studio gelokt. Ook hem werd verteld dat het niet over geweld zou gaan en dat zijn betrokkenheid in het Columbine drama, niet of nauwelijks ter sprake zou komen. Dit bleek echter niet het geval.

Ook een argument van nota bene de ouders van Brooks Brown, dat pleitte voor San Andreas en tegen de ouders van elfjarige kinderen die bij Halo 2 online de nodige scheldwoorden hanteren, werd zonder pardon uit het programma geknipt. Davison haalt in zijn column dan ook fel uit naar de journalisitiek die CNBC met dit programma bedrijft, een programma dat zelf zegt "Provoticatief, spontaan en echt" te zijn.