The Lord of the Rings Online krijgt haar eerste officiële uitbreidingsset. Volume II van de game gaat voluit The Lord of the Rings Online: Mines of Moria heten en wordt daarmee de opvolger op het verhaal van The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar.

The Lord of the Rings Online is de enige betaalde MMORPG naast World of Warcraft, die het is gelukt meer dan een miljoen betalende accounts aan zich te binden. Daarmee kan het een redelijk succesvolle MMO genoemd worden.

In het tweede deel verlaten de spelers de wereld van Eriador en trekken ze de ondergrondse wereld van Moria binnen. Daar zullen eindbazen als de Balrog en de Watcher uit de verhalen van Tolkien terugkomen. Het hoogste level stijgt van 50 naar 60 en er worden twee nieuwe klassen geïntroduceerd, de Warden en de Runekeeper. Meer informatie over deze klassen worden later bekend gemaakt. Uniek is bovendien dat legendary (de hoogste) kwaliteit stukken met de karakter mee zullen ontwikkelen in level, zodat ze niet volkomen nutteloos worden.

Met het nieuws is tevens een nieuwe website gelanceerd. Deze is te vinden op www.unlocktheminesofmoria.com, waarin men zelf de geheimen van Moria kan ontrafelen. De releasedatum is gezet op het vierde kwartaal van 2008.