Gisteren heeft uitgever Activision bekendgemaakt dat True Crime: Hong Kong is geannuleerd. De game stond gepland voor een release in april. "We vinden het jammer dat we niet de kans hebben gekregen om dit project af te maken met Activision, maar we snappen wel waarom", is te lezen op de website van United Front. "We zijn allebei toegewijd aan het maken van kwaliteitsgames en niets anders."

Wat United Front Games' volgende project zal zijn is nog niet bekend, hiervoor zal de studio echter niet samenwerken met Activision. "Misschien dat we in de toekomst nog eens een kans krijgen om samen te werken [met Activision], maar in de tussentijd richten we onze creatieve blik op een andere horizon."

Niet goed genoeg

Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, zegt dat True Crime: Hong Kong niet goed genoeg was, en ook niet genoeg potentie had. "Zelfs onze meest optimistische voorspellingen tonen dat doorgaan met investeren niet zal leiden tot een game die tot de top van het competitieve open wereld-genre behoort. Voor een industrie waarin alleen de beste games in iedere categorie tot bloei komen werd de game, om het bot te zeggen,  gewoon niet goed genoeg."

Hirshberg zegt te geloven dat alleen het leveren van de beste games kan zorgen voor commercieel succes. Het is die overtuiging die ertoe geleid heeft dat de ontwikkeling van True Crime: Hong Kong is gestopt.