Hoewel we gisteren wisten te melden dat True Crime: Streets of L.A. op 4 november op de winkelschappen zou liggen, blijkt nu ineens dat er een onverlaat is opgestaan om daar een stokje voor te stekekn. Robert Crais is zijn naam en hij heeft de makers van True Crime voor de rechter gedaagd en wil het spel laten verbieden. Hij verdenkt ze immers van plagiaat, want Crais vind het hoofdpersonage van True Crime, Nick Kang, wel erg veel lijken op het hoofdfiguur in zijn boek, Elvis Cole. Ook zou hij een aantal dezelfde uitdrukkingen gebruiken.Crais filed suit in Los Angeles US District Court and is currently seeking an injunction to prevent Activision from shipping the game. The suit also seeks undisclosed monetary damages and "destruction of all infringing works."

What's Crais' beef? The writer claims that Nick Kang, the grizzled ex-cop antihero of True Crime, is a rip-off of Elvis Cole, the grizzled ex-cop antihero of nine Crais novels, including L.A. Requiem and Free Fall.

Wanneer het plagiaat werkelijk aangetoond kan worden, dan zou het nog wel eens kunnen dat True Crime vlak voor de release verboden zal gaan worden. Maar hoe origineel is een ex-agent als antiheld nu eigenlijk?

Met dank aan Slowghost voor het melden van dit nieuws.