uitgever Kalypso Media. Ook heeft men de officiële website gelanceerd. Je bent in Tropico 3 vrij om de koers voor je eiland te bepalen. Kies je ervoor om een moderne industriestaat te worden of gok je op het toerisme? Wil je graag alle macht voor jezelf, dan investeer je flink in je leger om er een echte politiestaat van te maken. Zolang je je koers maar goed weet te verkopen aan je onderdanen, staat niets je in de weg.

In Tropico 3 kun je zelf te voet je eiland verkennen. Dit kun je uiteraard doen om van de stralende zon en de parelwitte stranden te genieten, maar het is misschien interessanter om van de gelegenheid gebruik te maken om een politiek tegenstander te intimideren of een populistische speech te houden.

Tropico

De Tropico-reeks is alweer even van het toneel. Het eerste deel verscheen in 2002 en werd een jaar later opgevolgd door het iets mindere Tropico 2: Pirate Cove, dat qua themathiek een andere weg in sloeg. Met Tropico 3 gaat men terug naar het corrupte dictatoriale eiland, met de typische sfeer die wordt aangewakkerd door de Latijns-Amerikaanse muziek.