In een interview met IGN heeft Naughty Dog-medewerker Arne Meyer meer losgelaten over de trophies, Sony's variant op de achievements van de Xbox 360, van Uncharted. Sinds de trophy-ondersteuning maakt slechts Super Stardust HD gebruik van dit systeem, en dat is natuurlijk wat magertjes. Maar Uncharted: Drake's Fortune, de excellente actiegame die eind vorig jaar op de PlayStation 3 verschijnt, zal zich hier nu bijvoegen.

Hoewel de patch met trophy-ondersteuning nog geen verschijningsdatum heeft, zal deze zeer snel verschijnen. De trophies zijn precies gelinkt aan de medailles die je al in het spel kunt verdienen, zoals het neerschieten van 50 vijanden zonder te sterven of het drie keer na elkaar doden van een vijand met een melee-aanval. In totaal zijn er 48 trophies: 47 in de game en de laatste platinum trophy voor het halen van alle voorgaande.

Je krijgt echter niet de trophies met je oude savegame: je zult helemaal opnieuw moeten beginnen om ze te verdienen. Dit omdat Naugty Dog het valsspelen, met het kopiëren en plakken van savegames om trophies te verdienen, tegen te gaan. Maar een spel als Uncharted wil je vast nog wel eens helemaal doorlopen!