First Strike is de eerste map pack voor Call of Duty: Black Ops en kwam gisteren uit voor Xbox 360. In eerste instantie was er geen mogelijkheid om alleen te spelen op de nieuwe maps. Call of Duty: Modern Warfare 2 had deze optie wel, en veel spelers van de game zagen deze mogelijkheid graag terug in Black Ops.

Problemen

In een vandaag verschenen interview met Josh Olin, communitymanager van Black Ops, wordt uitgelegd waarom de optie er in Black Ops in eerste instantie niet was: "Playlists die alleen de nieuwe maps roteren zorgen voor problemen, want ze fragmenteren de community. Dat is in feite een negatieve gebruikerservaring voor de rest van de gamers. We begrijpen echter hoe enthousiast mensen zijn over deze nieuwe maps en dat ze ze willen spelen."

In hetzelfde interview zegt Olin dat Treyarch wel kijkt naar reacties van de community en wellicht een compromis zou sluiten als het aankomt op het aanbieden van een First Strike-playlist. Dat is inmiddels gebeurd, spelers die de map pack gekocht hebben, kunnen er nu voor kiezen om alleen op die speelvelden te spelen.