Treyarch over waarom Black Ops 4 geen campagne heeft | Gamer.nl

Treyarch over waarom Black Ops 4 geen campagne heeft | Gamer.nl

Ontwikkelaar Treyarch laat weten waarom Call of Duty: Black Ops 4 geen campagne bevat. Medewerkers Dan Bunting en David Vonderhaar lieten dit href="https://www.gamespot.com/articles/why-black-ops-4-doesnt-have-a-traditional-campaign/1100-6461777/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Gamespot</a> weten in een interview.

Eerder werd bekend dat er voor het eerst geen singleplayer-modus voorkomt in de Black Ops-serie. In plaats daarvan komt er een Battle Royale-modus genaamd Blackout.

Bunting liet weten dat Treyarch ervoor koos om de campagne te verwijderen omdat het bedrijf zich wil aanpa en aan ontwikkelingen binnen de game-industrie: "Het belangrijkste aspect van het ontwikkelen van games is dat je in staat bent om je aan te pa en. Als je niet op een eerlijke manier kan kijken naar iets waar je mee bezig bent en tevreden bent wanneer je eigenlijk weet dat de game niet goed genoeg is, dan pas je je niet aan. Je gaat je zo niet ontwikkelen op een manier waarop je elke keer een spannende ervaring levert voor de fans."

Call of Duty: Black Ops 4

Vonderhaar vertelt dat er in eerste instantie al geen plannen waren voor een singleplayer-campagne. Van oorsprong is Black Ops 4 bedoeld als een sociale ervaring.

Volgens de ontwikkelaars is het maken van een game een lang proces en dat het toepa en van veranderingen erbij hoort. Bunting geeft aan nog nooit een game te hebben ontwikkeld zonder een radicale verandering te hebben toegepast aan het prototype: "Dat is waar prototypes voor zijn. Sommige prototypes blijken goed te werken, terwijl andere niet goed genoeg zijn en dus radicaal veranderd moeten worden. Er wordt dan een nieuw idee bedacht en uitgevoerd. Wij volgen het plezier van de fan."

Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober voor pc, Xbox One en PS4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou