"Bij Sony kunnen we niet wachten om deze vernieuwende technologie in je handen te duwen, maar we weten allemaal dat software van levensbelang is voor het succes van al onze platforms", aldus Tretton. "Ik ben blij om te melden dat al je favoriete series, waaronder Uncharted en Call of Duty, naar de NPG komen. We werken samen met ons brede netwerk aan uitgevers en ontwikkelaars, naast SCE Worldwide Studios, om ervaringen die uniek voor de markt zijn te creëren."

PSP

"Toen de PSP in 2005 in Noord-Amerika lanceerde, veranderde het de manier waarop mensen over draagbaar games spelen dachten", vervolgt Tretton. "Verwachtingen rondom de variatie en kwaliteit van games die onderweg werden gespeeld werd verhoogd. Sindsdien is het de standaard handheld entertainment console voor meer dan 64 miljoen gebruikers die games van hoge kwaliteit zoeken en die samen willen ervaren met hun muziek, films, foto's en meer."

Volgens Tretton zal de NGP deze trend voortzetten. "Met de NGP zetten we de rijke geschiedenis van het herdefineren van de standaard in de industrie en het verhogen van de verwachtingen van consumenten voor draagbare games door. Ik denk dat je het met mij eens zal zijn dat het ongelooflijke momentum van PlayStation elk jaar blijft groeien. 2010 was een recordjaar dankzij een onverslaanbare line-up van kwaliteitsoftware, de introductie van 3D entertainment in miljoenen huizen en de lancering van onze succesvolle PlayStation Move, maar 2011 lijkt nu al één van onze grootste jaren ooit te worden."

Aankondiging

De opvolger van de PSP werd vandaag op de PlayStation Meeting in Japan aangekondigd. De NGP wordt in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht, heeft camera's en een multitouchpad. Games zullen verkrijgbaar zijn op een nieuw soort kaart met flashgeheugen. Volgens Sony zullen de beste titels grafisch het niveau van PlayStation 3-games halen. Games die werden aangekondigd zijn Killzone, Uncharted, Everybody's Golf, Gravity Daze, Hustle Kings, Reality Fighters, Smart As, Broken, Little Big Planet, Little Deviants, WipEout, Call of Duty en Resistance.