Na lang wachten is het eindelijk mogelijk om Transport Tycoon Deluxe onder Windows 2000 en Windows XP te draaien. Norman Rasmussen is het gelukt door de TTDpatch van Josef Drexler te gebruiken. Je hebt hiervoor wel de Windows versie van Transport Tycoon Deluxe nodig (te koop in de "The Tycoon Collection"). Om TTD daadwerkelijk aan de praat te krijgen moet je nog wel wat moeite doen:* Koop Transport Tycoon Deluxe voor Windows * Download de laatste alpha van de TTDPatch

* Installeer TTD door setup te draaien

* Open regedit en ga naar

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREFish Technology GroupTransport Tycoon Deluxe]

* Dubbelklik op HDPath en klik dan gewoon weer op "OK"

* Pak latestw.zip uit naar de directory waar je TTDWin hebt geinstalled

* Ga naar DOS prompt, ga naar de directory waar je Transport Tycoon hebt geinstalleerd en typ in: "ttdpatchw -W ttdpatch.cfg"

* Edit/notepad ttdpatch.cfg

* Voeg de optie "win2k on" toe (als die er nog niet in staat)

* Draai eventueel TTconfig.exe

* Ga naar de properties van ttdpatchw.exe, en dan naar het tabblad "Compatibility"

* Stel de compatibility in op Windows 95 (doe je dit niet dan start het spel wel op, maar niet fullscreen)

* Start ttdpatchw.exe op

Als je een foutmelding krijgt bij het opstarten, kun je eens proberen in plaats van gewoon "ttdpatchw.exe" op te starten, "ttdpatchw.exe -2" te proberen.

De TTDPatch is overigens niet alleen goed om TTD te laten werken onder Windows2000 en XP, maar heeft nog veel meer mogelijkheden die het spel nog leuker te maken. Kijk voor een overzicht eens op deze pagina. Elke Transport Tycoonfan mag oVRoM danken voor dit nieuws.