Het is vandaag op de kop af zestig jaar geleden dat de gealliëerden de stranden van Normandië bestormden en boven Frankrijk duizenden parachutisten los lieten. Operatie Overlord, waarvan de eerste dag bekend staat als D-Day, luidde het einde in van de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig kennen de meeste mensen D-Day vooral uit films en computergames en ook met de zestigste verjaardag spelen de media handig in op het fenomeen. Zo hebben verschillende ontwikkelaars en spel klaar staan waarin deze belangrijke dag uit de wereldgeschiedenis centraal staat.

Een van deze games heet simpelweg D-Day en wordt ontwikkeld door Digital Reality, de ontwikkelaar van de geslaagde WOII RTS game Desert Rats vs. Afrika Korps. D-Day is gebaseerd op dezelfde technologie als Desert Rats en biedt wederom mooie landschappen waarop vele eenheden met elkaar het gevecht aangaan. Men hoopt D-Day zo accuraat mogelijk weer te geven in het spel.

In het teken van de zestigste verjaardag van D-Day heeft men een nieuwe trailer beschikbaar gesteld die hier te downloaden is en de nodige ingame beelden laat zien. Later vandaag zouden er op de officiële website ook enkele interviews met D-Day veteranen te bekijken moeten zijn.